23:27, tor, 30. Apr

Alkohol ubija, največkrat nedolžne





Dne 3. 7. 2014, okoli 14.50, sta policista PP Maribor I, na Preradovičevi ulici v Mariboru, ustavila 41-letno voznico osebnega avtomobila. Elektronski alkotest je pokazal, da je imela v organizmu kar 1,82 mg/l alkohola.

Z namenom, da pijani voznici preprečita nadaljnjo udeležbo v cestnem prometu, sta jo policista pridržala. Ker se je temu uprla, sta policista bila prisiljena uporabiti tudi prisilna sredstva. Zoper kršiteljico bo podan obdolžilni predlog pristojnemu sodniku.

Zakon za voznike te kategorije vozil (ob pogoju, da ne gre za voznika začetnika), dovoljuje, da imajo vozniki v organizmu največ do vključno 0,24 mg/l alkohola, pod pogojem, da tudi pri nižji koncentraciji alkohola ne kažejo znakov nezanesljivega ravnanja.

Tokratno vedenje kršiteljice je skrajno neodgovorno, saj bi ob taki koncentraciji alkohola v organizmu lahko nastopila že nezavest, kaj šele, da bi lahko imela voznica svoje ravnanje in vozilo, ki ga je vozila, v oblasti.

Alkohol ubija, največkrat nedolžne

Policisti se nenehno trudijo alkoholizirane voznike odstraniti iz cestnega prometa. V ta namen redno izvajajo tudi poostrene nadzore in preventivne aktivnosti, tudi pod sloganom:

alkohol ubija

Več o tem lahko preberete na spletni strani policije: http://www.policija.si/index.php/preventiva-/prometna-varnost-category-blog/6187-alkohol-ubija-najvekrat-nedolne.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.