01:23, tor, 9. Jul

Alpinistična šola 2014/2015





APD Kozjak, ki letos praznuje 60 let, organizira tudi alpinistično šolo. Prične se z uvodnim predavanjem v torek, 11.3.2014 ob 18h, na Koročki cesti v Mariboru, prvo resno predavanje pa teden kasneje. Vse prilagam tudi spodaj v priponki.

Alpinistični odsek Akademskega planinskega društva KOZJAK Maribor prireja ALPINISTIČNO ŠOLO 2014 / 2015, kjer ste vabljeni vsi ljubitelji gora in plezanja!

Alpinistična šola je priložnost za vse, ki želite spoznati lepote narave ter gorskega sveta, obenem pa odkrivati užitke, ki jih ponuja alpinizem skozi različna področja. Spoznavali bomo teorijo gorništva in praktično preizkusili vrvne ter plezalne tehnike v različnih stenah, še posebej pa bo poudarek na varnosti. Ob skalnem plezanju bomo spoznali tudi plezanje v snegu in ledu, ponujena bo tudi priložnost za vzpone na zasnežene vrhove in smučarske spuste s kakšnega alpskega očaka.

Ni potrebno, da si odličen športnik ali prekaljen planinec, čeprav ti bodo sorodne aktivnosti olajšale raziskovanje nekoristnega sveta brezpotij in sten. Spoznal boš nove ljudi, ki jih povezuje plezanje in narava, naučil se boš varno hoditi v gorski svet in se celo pridružil navezi naših alpinistov.

Vodja alpinistične šole je alpinistični inštruktor Boris Strmšek.

Alpinistična šola je sestavljena iz dveh delov:

Letni tečaj: pričetek 11. 3. 2014 ob 18. uri.

Zimski tečaj: pričetek decembra. Pogoj za pristop je uspešno opravljen letni del seminarja.

Teoretična predavanja bodo potekala v prostorih APD Kozjak, Koroška cesta 18, Maribor, ob torkih in četrtkih v popoldanskih oziroma večernih urah. Zaradi objektivnih razmer lahko pride tudi do spremembe programa alpinistične šole, kar bo pravočasno javljeno udeležencem šole in objavljeno na spletni strani APD Kozjak. Tečaj bodo vodili inštruktorji alpinizma oziroma člani, ki so usposobljeni za vodenje in izobraževanje.

V okviru letnega dela tečaja bodo tečajniki:
– osvojili tematike, ki so v programu šole, in opravili preizkus znanja,
– obiskali dvoransko plezalno steno,
– plezali v plezališču krajše plezalne smeri,
– plezali večraztežajne smeri v višjih stenah,
– dobili literaturo,
– dobili članarino APD Kozjak,
– imeli možnost izposoje plezalne opreme,
– imeli možnost uveljaviti določene popuste za nakup gorniške (plezalne) opreme,
– dobili gorniško družbo, v kateri bodo varneje zahajali v gorski svet.

Program letnega dela alpinistične šole najdete na povezavi.

Cena letnega dela tečaja znaša 350 EUR, za študente in dijake je cena s popustom 150 EUR, za zaposlene do 30 let starosti pa 250 EUR.

V ceni je zajeto: stroški teoretičnega tečaja, vodenje na praktičnih tečajih in organiziranih turah, izposoja plezalne opreme in literature, društvena skripta, praktično darilo in članarina PZS!

unnamed (1)

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.