16:34, čet, 18. Apr

Andrej Čuš: “Urgentni center Ptuj bo, a vsak mora opravit (svojo) domačo nalogo”





Andrej Čuš je zapisal, da se je udeležil sestanka na ministrstvu za zdravje, na katerem so razpravljali o  ustanovitvi ptujskega urgentnega centra. Svoj zapis je začel tako: “Urgentni center Ptuj bo, a vsak mora opravit (svojo) domačo nalogo.”

Andrej Čuš

“Včeraj, 14. 4. 2021 je v prostorih Ministrstva za zdravje potekal sestanek med predstavniki Ministrstva za zdravje in Splošne bolnišnice Ptuj. Sestanka sem se glede na to, da sem bil v pobudnik projekta preko parlamenta v letih 2014 in 2015, udeležil tudi jaz v vlogi državnega sekretarja,” je zapisal Andrej Čuš. Sestanek je vodil državni sekretar Franc Vindišar, ki je pred mesecem dni obiskal SB Ptuj in se na lastne oči prepričal, da ta projekt potrebujemo, hkrati pa obljubil tudi dodatna vlaganja v SB Ptuj, 1 milijon evrov v lekarno, je dodal Čuš v svojem zapisu.

Na Ptuju je izkazan velik interes

Izpostavil je še, da je bil na sestanku izkazano veliko interesa, da se projekt (končno) realizira v praksi ter da je sam “jasno povedal, da smo na Ptuju in okolici pokazali velik interes in voljo, da se ta projekt dokonča, nimam pa ravno želje, da bi za to doniral še ledvico, čeprav bi glede na zgodovino projekta kdo pričakoval, da bomo tudi to. Pa ne želim poglabljati zgodovine, zdaj živimo za danes in jutri”.

Urgentni center Ptuj bo, a vsak mora opravit (svojo) domačo nalogo.

Spoštovani.

Včeraj, 14.4.2021 je v prostorih…

Objavil/a Andrej Čuš dne Sreda, 14. april 2021

 

Potrebna je akcija

“Sklepi sestanka so bili, da se bo na strani Vlade RS poiskalo možnosti zaprtja finančne konstrukcije, saj primanjkuje cca. 2 milijona evrov za zaprtje konstrukcije, SB Ptuj, pa bo prečesala projektno dokumentacijo v smeri racionalizacije in zagotavljanja lastnih virov financiranja, v obliki parcel in stanovanj, ki jih ima na svojem kontu, lastnik pa je država. Država je jasno povedala, da si želi zaključiti ta projekt in da je potrebna akcija. Koordinacijo za pridobitev manjkajočih sredstev bova vodila državna sekretarja, torej jaz in Franc Vindišar,” je še zapisal in dodal, da mora vodstvo SB Ptuj opraviti nalogo in uskladiti odstopanja, ki so bila problem tudi v preteklosti, čeprav so tokrat minimalna po njegovih besedah.

Zapisal je še, da je bil storjen korak naprej, “a potrebno bo predvsem operativno delo z obeh strani in izpolnitev dogovorov, saj jaz in mi ne moremo storiti dela, ki bi ga morali in ga morajo drugi. Sestali se bomo v sredini maja in ob realizaciji vseh včerajšnjih dogovorov šli v zadnjo »birokratsko« fazo”.  Prepričan je, da bo končno odločitev imela Vlada RS in pravi, da je zdaj čas za akcijo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.