06:04, pon, 29. Apr

ANKETA: Naši bralci proti poseku dreves pri ureditvi tržnice na Ptuju





Kar 72 odstotkov bralcev, ki so odgovarjali na anketno vprašanje: “Ali naj se obstoječa stara drevesa na Ptuju vključijo v projekt prenove tržnice?”, je glasovalo proti.

rezultati anekte_tržnica ptujGlede na nesoglasja, ki se pojavljajo med občani in županom MO Ptuj, Miranom Senčarjem o prenovi ptujske tržnice in poseku mogočnih starih dreves, smo skozi anketo pridobili tudi mnenja naših bralcev.

 

 

Civilna iniciativa je zbrala že okoli 3500 podpisov nasprotnikov sečnje starih in mogočnih cigarovcev na mestni tržnici, Senčar pa se je kljub več srečanjem s pobudniki odločil, da bodo drevesa posekali.

Vir: Google
Vir: Google

Ptujska občina je lani na javnem natečaju za ureditev mestne tržnice izbrala projekt Arhitekture Krušec, ki med drugim predvideva ukinitev tranzitnega prometa v mestnem središču, s tem pa širitev prostora za pešce in kolesarje. Prav mestna tržnica naj bi postala središče družabnega življenja v najstarejšem slovenskem mestu.

Projektanti so v prenovljeno območje vključili več zelenih površin, kot jih ima sedanja tržnica, površino drevesnih krošenj pa naj bi po zagotovilih mestne občine s 1100 celo povečali na 1800 kvadratnih metrov. Celotna naložba je ocenjena na 4,8 milijona evrov, občina pa bo 80 odstotkov denarja črpala iz CTN mehanizma evropskih nepovratnih virov.

Več si preberite v članku tukaj.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.