07:38, sob, 11. Maj

Anton Repnik obeležil 80 let





Minuli petek so na Muti, v Galeriji Repnik, odprli razstavo ob počastitvi visokega življenjskega jubileja slikarja, umetnika Antona Repnika, ki je dopolnil 80 let. Slovesno odprtje razstave ob Repnikovi 80 – letnici, so pospremili s kulturnim programom, razstavo, v njegovem domačem ateljeju, kjer ustvarja in kjer je preživel večino svojega življenja, pa je odprl župan občine Muta, Mirko Vošner.

anton repnik, praznoval 80 let na muti (19)

Anton Repnik, slikar in umetnik, ki ga poznamo po motiviki iz vsakdanjega preprostega življenja preprostega malega človeka in kot pravi likovni kritik, Mario Berdič, gre pri Repnikovih upodobitvah za nizanje neskončnih prizorov iz ljudskega življenjskega gledališča, kjer je težko postaviti ločnico med veseloigro in žaloigro.

anton repnik, praznoval 80 let na muti (21)

Anton Repnik kot pozitivna osebnost, kljub 80. letom izžareva prodornost in še marljivo slika podobe sodobnega življenja in opozarja na napake in probleme.

anton repnik, praznoval 80 let na muti (6)

Galerijo Repnik so odprli leta 1988 in v njej gostili številne umetnike, od likovnih, glasbenih do literarnih. Umetnik je doslej pripravil preko 500 razstav doma in v tujini in je član Društva likovnih umetnikov Ljubljana in Maribor. Hkrati z življenjskim jubilejem pa je Anton Repnik obeležil tudi 50. letnico prve samostojne razstave.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.