22:13, pon, 29. Apr

Aplikacija On-line borza raziskovalnih nalog





Projektna ideja MARATON je nastala kot možna rešitev zaznavnih ovir pri inoviranju, ustvarjanju večje dodane vrednosti in krepitvi konkurenčnosti podjetij. Podjetja navajajo kot eno večjih ovir za inovacijsko dejavnost iskanje ustreznega razvojnega kadra, ki bo sposoben poglobljenega uvida v potrebe podjetja ob upoštevanju poslovne logistike in politike podjetja. Pri praktično vseh podjetjih je skupna ugotovitev, da do kvalitetnih kadrov zelo težko pridejo, ker pravih študentov ne poznajo.

Istočasno se zaradi toge zaposlovalne zakonodaje nekoliko bojijo zaposliti visokoizobražene tehnične kadre, saj ni drago le njihovo delo, temeč tudi njihovo usposabljanje. Zato je pomembno, da imajo podjetja možnost izbrati dobre študente in jih preskusiti na konkretnih nalogah. Na drugi strani pa dobri študenti nimajo dovolj informacij in zadostnega dostopa do razisovalnih izzivov v podjetjih in zato najboljši velikokrat iščejo izzive v tujini. Z boljšim informiranjem in vzpostavitvijo komunikacijskega kanala med študenti in podjetji bi bilo možno najboljše kadre zadržati v regiji.

Projekt MARATON spodbuja sodelovanje gospodarstva in RR institucij preko kreiranja stičišča v obliki uporabniku prijazne borze razvojnih in raziskovalnih tem in nalog, ki zanimajo podjetja. V te naloge se bodo vključili študenti in dijaki z namenom, da opravijo študijske obveznosti, navežejo stik in se s kvalitetnim delom izkažejo pri potencialnem delodajalcu; mentorji z namenom vzpostavitve sodelovanja z gospodarstvom; ter podjetja in organizacije, ki pridobijo priložnost za preskus potencialnih zaposlenih za razvojne naloge pri konkretnem delu ter možnost vpeljati potencialne zaposlene v organizacijske in poslovne procese podjetja še pred zaposlitvijo, kar skrajša prilagoditven čas ob morebitni zaposlitvi.

Več o projektu si lahko preberete na tej povezavi.

maraton8

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.