05:41, tor, 21. Maj

Areške žičnice znova na dražbo po nižji ceni

Žičniške naprave, zemljišča in pripadajoči objekti na Arehu, ki so jih po stečaju Športnega centra (ŠC) Pohorje poskušali že večkrat prodati, bodo v naslednjem poskusu prodajali po nižji izklicni ceni. Tokrat bodo poskušali s ceno 3,5 milijona evrov.

Vir: arhiva Lokalec.si
Vir: arhiva Lokalec.si

Kot izhaja iz sklepa, ki je bil danes objavljen na portalu Ajpes, je Okrožno sodišče v Mariboru potrdilo predlagane izklicne cene.

Žičniške naprave, zemljišča in pripadajoči objekti na Arehu se bodo tako na prihodnji dražbi prodajale po izklicni ceni 3,5 milijona evrov. To premoženje se je že petkrat neuspešno prodajalo, nazadnje na začetku junija po izklicni ceni 4,4 milijona evrov, a ni bilo nobenega kupca.

Izklicna cena na prvi dražbi v začetku lanskega leta je bila 11,4 milijona evrov, kar pomeni, da je zdaj že na manj kot tretjini takratne vrednosti.

Cena se znižuje tudi drugim delom premoženja ŠC Pohorje. Nekaj manjših zemljiških parcel na Mariborskem Pohorju ter opremo za sistem zasneževanja akumulacijskega jezera Arena bodo prodajali po izklicni ceni 176.000 evrov, parcele na povezovalni poti med smučiščema Videc in Partizanka pa za 8630 evrov. Za trafo postajo Glažuta je predpisana izklicna cena 19.710 evrov, za vrtno hišico Nordic pa 3150 evrov.

Nova dražba bo predvidoma jeseni.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.