12:59, tor, 21. Maj

Arsenovič izraža podporo Ukrajini, a vabi na prireditev v hotel, ki je v lasti ruskega podjetja





Lista za pravičnost in razvoj (LPR) poziva mariborsko športno javnost k bojkotu prireditve izbor športnika Maribora 2021, ki bo dne 29. marca 20222, v hotelu Habakuk v Mariboru.

V sporočilu za javnost so zapisali: “Medtem, ko številne države uvajajo stroge sankcije zoper ruske oligarhe, je v Mariboru očitno drugače. Mariborski župan Saša Arsenovič in predsednik Športne zveze Maribor Tomaž Barada namreč vabita na prestižno prireditev v mariborski hotel Habakuk, za katerega je znano, da je posredno v lasti ruskega energetskega podjetja Gazprom.”

“Arsenovič je pred tem od Rusov kupil gostilno Trije ribniki, ki pa so jo, navkljub drugačnim obljubam, zdaj kot najemniki, pred nedavnim zaprli. Tudi hotel Habakuk je že dlje časa zaprt, usoda zaposlenih pa negotova,” poudarijo.

V LPR so zato javno pozvali mariborske športnike, da v luči solidarne podpore športnim kolegom Ukrajine, prireditev bojkotirajo.

Druge novice

Comment

  • Olga D. Zadavec

    19 marca, 2022

    Glede na brezpravno rusko osvajalno vojno v Ukrajini in zverinski odnos do civilnega prebivalstva s strani ruske vojske, smatram da bi MO morala hotel oligarhov – ruskih zločincev usposobiti za begunce. Pa še delo zaposlenim hotela!
    Olga

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.