01:56, čet, 25. Apr

Arsenovič: “Ne gre za povišanje cen, ampak bo šlo za korekture cen”





Odvila se je kava z novinarji pred 2. redno sejo Mestnega sveta MO Maribor.

Župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič in poročevalci aktualnih gradiv, ki bodo predstavljena na 2. seji Mestnega sveta MO Maribor, so predstavili podrobnosti.

Uvodoma je župan o proračunu dejal: “Imamo velik izziv, kako ne delati podražitev, na drugi strani pa biti realni. Še nikoli ni bilo tako nizke brezposelnosti, na srečo vseh plače rastejo, ampak na smolo vseh rastejo energenti in temu se ne moremo izogniti.” V nadaljevanju pa, da se župani o tem pogovarjajo in da bo v bodoče nekaj bolečih tem, vezanih na dvig cene energentov: “Ne gre za povišanje cen, ampak bo šlo za korekture cen, upam, da bodo čim manj boleče. Občina si bo prizadevala, če bo treba tudi v večji meri subvencionirala, ampak ne bomo mogli pokriti celotnega bremena in bo del bremena bo moral iti na končne uporabnike.”

“Sem vesel, da imamo najnižjo brezposelnost in najvišje plače v zadnjih letih, tako da bo to nekoliko lažje. Govorim o vrtcih, žičniških napravah, javnem prometu, morda parkiriščih, in vseh zadevah, ki so povezane z elektriko. Parkirišča zaenkrat ne,” je še dodal.

Mateja Cekič je predstavila podrobnosti vezana na proračun.

Več spodaj.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.