03:20, pet, 3. Maj

Arsenovičev vodja urada Gorazd Škrabar na čelo lokalnega odbora Svoboda, so to le govorice ali resnica?





V mestu je tik pred ustanovitvijo Mestni odbor Svobode Maribor, ki pa bo ustanovljen komaj leto in pol po volitvah. S tem stranka Svoboda kaže, da stopa po stopinjah LMŠ, SMC, itd., kjer so dajali večjo prednost državni politiki, tereni in lokalni odbori pa so bili drugorazredna tematika.

Po volitvah sta župan in mariborska javnost pričakovala tesno sodelovanje Svoboda – Saša Arsenovič, a do tega vse do danes ni prišlo. Prav tako vse do danes ni prišlo do ustanovitve mariborskega mestnega odbora Svobode. Zakaj, nam na stranki niso pojasnili.

Po naših informacijah bi naj bil mariborski odbor ustanovljen kot zadnji. Tega nam v stranki Svoboda tudi niso zanikali.

Da bi naj sedaj po ustanovitvi odbora prišlo do tesnejšega sodelovanja med Arsenovičem in Svobodo so nakazovale govorice, da aktivno vstopa v stranko Svoboda Gorazd Škrabar, ki vodi na Mestni občini Maribor urad za gospodarske dejavnosti. Po informacijah, ki so nam jih zaupali sodelavci Škrabarja, se je ta pohvalil, da mu centrala Svobode 100% zaupa in da bo s časom prevzel vodenje v Mariboru, za nagrado pa prejel novo službo v Elektru Maribor oziroma Pošti Slovenije.

Gorazd Škrabar nam teh informacij ni ne zanikal ne potrdil, saj nam na vprašanja ni odgovoril, so pa bili na centrali stranke bolj zgovorni: “V Mariboru bo lokalni odbor stranke Gibanje svoboda ustanovljen ta mesec, gospod Škrabar pa ne bo v predsedstvu, niti članstvu odbora. Svoboda v mestu ne kadruje, podatki govorijo sami zase. Nikomur niso obljubljene ali zagotovljene nobene pozicije, še najmanj kot nagrada za sodelovanje s stranko. Takšno delovanje ni združljivo z vrednotami stranke. Ob zaposlovanju naj štejejo izkušnje in strokovnost.”

Ali so to le spretni PR odgovori in bo gospod Škrabar kako drugače involviran v delovanje gibanja Svobode v Mariboru, pa bo pokazal čas in dejanja?

Svetniki Svobode ne bodo Arsenovičev glasovalni stroj

Ker je Škrabar zaposlen na MO Maribor in je nekdanji vidni predstavnik SMC v Mariboru, od koder je izhajala tudi prva kandidatura Saše Arsenoviča, nas je tudi zanimalo ali se bodo s prihodom Škrabarja izboljšali odnosi Svobode do Saša Arsenoviča v mestnem svetu. Iz centrale Svobode so nam sporočili: “Svoboda je bila pripravljena na sodelovanje z županovo listo, o tem smo se večkrat pogovarjali, a si župan „sodelovanje“ predstavlja na način, da bi bili svetniki Svobode njegov (nekritični) glasovalni stroj in nič drugega. To pa seveda ni opcija. Svoboda je rešitve, ki so mestu v korist, podprla, in obratno. Odločitev županstva, ki mestu škodijo, ne bomo podpirali.”

Nobena vlada doslej ni v tako kratkem času Mariboru namenila toliko sredstev zatrjujejo v Svobodi

V Svobodi so prepričani, da je vlada zelo naklonjena Mariboru, kljub temu, da smo lahko s strani župana Saše Arsenoviča v preteklosti na račun vlade in Svobode lahko slišali ogromno kritik na račun podfinanciranja in pomoči države Mariboru. Zapisali so: “Čeprav nova vlada deluje šele leto in pol, je v tem času tudi drugače pomagala mestu: že dvakrat je vlada zvišala povprečnine, za podfinancirane občine, med katerimi je tudi Maribor, so na voljo dodatni milijoni, tako v letu 2024 in 2025. Doseženi so sporazumi z vsemi tremi zvezami občin. Podpisana je pogodba za gradnjo prvega dela južne obvoznice, v proračunu je zagotovljen denar za infekcijsko kliniko in negovalno bolnišnico. Mestu je zagotovljenih 6 milijonov za izgradnjo atletskega stadiona na Poljanah, športno opremo in organizacijo Ofem, ki bi brez podpore države neslavno propadel, podobno kot Kanglerjeva mladinska olimpijada, saj je župan šel v projekt brez finančne konstrukcije. V Mariboru je Ministrstvo za digitalno preobrazbo, SNG je zagotovljenih 15 novih delovnih mest, prav tako smo kulturnikom (posledično športnikom) zagotovili dodaten denar, ki je občini, zaradi stalnih dražitev vseh projektov, umanjkal. Nobena vlada doslej ni v tako kratkem času Mariboru namenila toliko, na kar smo ponosni. Še naprej se bomo trudili mestu pomagati, kolikor je to le mogoče.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.