22:22, čet, 18. Apr

Atleti AD Štajerska v zimski sezoni osvojili enaintrideset kolajn na državnih prvenstvih





Atletska dvoranska sezona se je končala. Atletska zveza Slovenije je izpeljala vsa državna prvenstva, od kategorije U12 do članov in članic.

Enaintrideset osvojenih kolajn na državnih prvenstvih v vseh kategorijah

Atleti Atletskega društva Štajerska ponovno niso razočarali. Skupaj so na državnih prvenstvih osvojili enaintrideset kolajn (za primerjavo, lani so jih devetnajst), od tega trinajst zlatih, osem srebrnih in deset bronastih. Dekleta U12 so postale tudi ekipne državne prvakinje v mnogoboju. Kolajne so osvajali prav na vseh prvenstvih kar je vsekakor dokaz dobrega in sistematičnega dela v vseh selekcijah.

Dva državna rekorda in izpolnjene norme za velika tekmovanja

Karolina Zbičajnik je lastnica novega državnega dvoranskega rekorda pri starejših mladinkah, ki sedaj znaša 54,57. Novo najboljšo znamko pa so postavili tudi pionirji U16, ki so na državnem prvenstvu odtekli državni dvoranski rekord v štafeti 4 x 200 m. Ure so se jim ustavile pri 1:37,86. Tekli so v postavi Roko Godič, Patrik Murko, Lukas Dovnik in Vid Černec.

VIR: AD Štajerska Maribor

Normi za evropsko prvenstvo za starejše mladince in mladinke, ki bo avgusta v Jeruzalemu sta že izpolnili Karolina Zbičajnik v teku na 400 m in Petja Klojčnik v tekih na 400 m in 800 m.

VIR: AD Štajerska Maribor

Uspehi na mednarodnem prizorišču Žal je bila letošnja zimska sezona kar zadeva mednarodna tekmovanja okrnjena, saj sta odpadli balkanski prvenstvi za starejše maldince in zaradi katastrofe v Turčiji tudi za člane. Smo pa imeli tri predstavnice, ki so še mladinke na Troboju članskih reprezentanc v Beogradu. Nika Fajfar je nastopila v teku na 3000 m in bila četrta. Prav tako je bila četrta Karolina Zbičajnik v teku na 400 m. V teku na 800 m je bila Petja Klojčnik tretja. Petja in Karolina sta tekle tudi v štafeti 4 x 400 m in prispevali levji delež k zmagi Slovenije.

Na tem mestu velja omeniti tudi nastop Petje na finalu svetovne serije dvoranskih mitingov ”World athletics indoor tour Gold” kjer je v teku na 1000 m odlično odtekla ter osebni rekord popravila za več kot sedem sekund in sedaj znaša 2:40,43. Bila je daleč najmlajša atletinja, osvojila je osmo mesto.

VIR: AD Štajerska Maribor

Atlete sedaj čaka nekaj tednov težkih treningov ter priprave na poletno sezono, ki se začne meseca maja. V aprilu odhajamo na klubske priprave v Medulin. Verjamemo, da je dvoranska sezona odlična popotnica in, da nas bodo poleti atleti ponovno razvajali z odličnimi rezultati.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.