08:49, sob, 18. Maj

Bazen v mariborskem Pristanu ostaja zaprt





Srednji bazen v mariborskem pokritem kopališču Pristan, ki so ga bili lansko zimo zaradi dotrajanosti prisiljeni izprazniti, ostaja zaprt, saj še vedno ni denarja za njegovo obnovo. V Športnih objektih Maribor upajo na obnovo v prihodnjem letu, predpogoj pa je, da Mestna občina Maribor zagotovi denar zanjo.

pristan

“Zaenkrat bazen ostaja zaprt, saj še nismo dorekli investicije z Mestno občino Maribor. Dokument identifikacije investicijskega projekta je bil poslan meseca marca v obravnavo na Mestno občino Maribor,” so za STA povedali v javnem zavodu Športni objekti Maribor, ki upravlja s kopališčem.

Celovita obnova starega dela kopališča, kjer se nahaja tudi omenjeni 25-metrski srednji bazen, naj bi stala okoli dva milijona evrov. “Mi si želimo, da bi se investicija izvedla v letu 2015, vendar to ni odvisno od nas, saj mora kot lastnik objekta sredstva za obnovo zagotoviti Mestna občina Maribor,” je še dodal namestnik direktorja Športnih objektov Maribor Aleš Antolinc.

Na občini izpostavljajo, da so Športnim objektom Maribor letos namenili 1,9 milijona evrov za vzdrževanje dvoran in drugih objektov, za dejavnost društev in klubov pa še dodaten milijon. Dva milijona evrov za srednji bazen v letošnjem proračunu nista predvidena. “Ko bomo oblikovali proračun za prihodnje leto, bomo predlog predstavili javnosti,” je bilo vse, kar so povedali na občini.

Kopališče Pristan, ki ga letno obišče okoli 180.000 rekreativcev, članov športnih klubov, udeležencev plavalnih in potapljaških tečajev, športnih dnevov in tekmovanj, je bilo zgrajeno leta 1972 iz samoprispevka občanov takratne občine Maribor. O temeljiti prenovi srednjega, 25-metrskega bazena so govorili že pred več kot desetletjem, ko je Pristan dobil prizidek z olimpijskim bazenom, a po tem so v starem delu izvajali le vzdrževalna dela.

Zaradi varnostnih tveganj, ki so posledica dotrajanosti objekta, so bazen januarja zaprli in tako so javnosti trenutno na voljo le mali in olimpijski bazen ter čofotalnik.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.