12:42, pon, 29. Apr

Beba Ščap s 24urnim kolesarjenjem pomagala otrokom





V 24ih urah kolesarjenja: 404,44 kilometrov, nič spanja, solze sreče, premagovanje bolečin, odštevanje ur, minut, sekund… S tako rekoč neskončno trdno voljo je Beba Ščap (iz društva Never give up) dosegla osebni cilj, s številnimi podporniki pa so v samo enem dnevu zbrali več kot 1000 evrov za pomoč otrokom s posebnimi potrebami.
Naredili smo nekaj izjemnega… Imela sem najboljšo ekipo, ki je stala za mano, brez katere mi to nikoli ne bi uspelo!“, je dejala Beba v prvih besedah, ko je stopila s kolesa. Prijatelji, sorodniki, športniki in ostali zbrani na Grajskem trgu so ji glasno zaploskali, voščila “v živo”, po telefonu in družabnih omrežjih pa so “kar deževala”.

beba konec

Na podvig se je pripravljala 4 mesece. Mentor pri treningu Marck Goran Lorencin nam je zaupal, da je bila kombinacija njene trme in fizične pripravljenosti zmagovalna: “vedel sem, da pri njej psihični del priprav ne bo problematičen, ker ima tak karakter. Tako je bilo treba samo odpravit nekaj šibkih členov, jo malo ojačat, kondicijski del treninga pa ji je bil na kožo pisan.” S športnega stališča je ta podvig še toliko večji uspeh, ker je Beba s treningom in prevoženimi kilometri premagala morebitne posledice nedavne operacije ukleščenega živca.

beba lokalec 4

Projekt24 pa ni bil samo športni uspeh. V enem dnevu so s prispevki podpornikov zbrali več kot tisoč evrov gotovine za pomoč otrokom s posebnimi potrebami. Na Zvezi prijateljev mladine Maribor pa bodo sponzorska nakazila sprejemali vse do konca meseca.
Katero željo je sebi izpolnila Beba, izveste nocoj ob 18.30 v oddaji Občinski informator na BK TV!

beba lokalec 3

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.