07:09, ned, 19. Maj

Besede, ki pretresajo Slovenijo: Triletnik več dni sam na intenzivni negi





Po družbenih omrežjih je zaokrožila pretresljiva zgodba mamice, ki je s svojim sinom obiskala pediatrično kliniko, navaja Siol.

Kot je zapisala, so na oddelek, kjer je bil njen sin, z intenzivne nege pripeljali triletnega fantka, ki je že več dni sam, starši pa ga niso obiskali.

“Sestra mi pravi, da je že od nedelje sam. Kako sam? Ali nima staršev? Ima ima, ampak še niso prišli na obisk,” je v uvodu pretreseno zapisala mamica. Kot je zapisala, sta v nekem trenutku dečkova starša le prišla. Zdravnica jima je povedala, kakšno je stanje otroka, in mamo vprašala, ali bo z dečkom ostala v bolnišnici. Ta naj bi zdravnici odgovorila, da ne more, ker ima nujne opravke, navaja Siol.

 “Bolnišnica ni vrtec, da ga pustiš in greš. Otrok potrebuje ljubezen, občutek, da ni sam v vsej tej zdravstveni oskrbi in med zanj tujci,” je ogorčeno nadaljevala mamica.

Tako je bila ona tista, ki je pomagala lajšati otroško bolečino. Dala mu je za piti, jesti, ko je stokal je poklicala pomoč. Tolažila ga je tudi ponoči.

Zaključila je z zapisom: “Draga mamica, jutri ko opraviš vse opravke, pa ne pozabi priti na obisk. Jošt te bo neizmerno vesel, ker v njegovih očeh in v očeh vseh naših otrok smo nezamenljive.”

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.