11:32, sob, 18. Maj

Bibi in Gusti, pujska na premieri





Bibi in Gusti sta pujska. Skozi njuna lika gledalci spoznavajo realne in imaginarne svetove, značilnosti porednega in pridnega, otroškega in odraslega. Jutri, 12. novembra, bo v Drami Slovenskega narodnega gledališča (SNG) Maribor na Komornem odru na sporedu premiera otroške predstave Ide Mlakar in Maje Borin Kako sta Bibi in Gusti sipala srečo, v režiji Mihe Goloba.

Foto: SNG Maribor
Foto: SNG Maribor

Zgodba o dveh pujskih, ki v prazničnih božično-novoletnih dneh prinašata srečo, bo najmlajšim gledalcem skozi duhovite, iskrive in nagajive dialoge, postavljene v tankočutno zgodbo dveh prijateljev, pričarala magijo prazničnega vzdušja. Bibi kot pametna, točna, pridna, delovna, materinska, a malce priganjalska in diktatorska pujsika in Gusti kot lenoben, otročji, a prisrčen »epikurejec« tvorita dinamično dvojico, ki kljub diametralno nasprotnim karakterjem na koncu najde skupno veselje. In čar prazničnega vzdušja je prav v tem, da bi, kljub razlikam, našli nekaj drobnega, kar nas razveseli. Igrata Mojca Simonič in Viktor Meglič.

Foto: SNG Maribor
Foto: SNG Maribor

Pujska bosta nevidno srečo, ki jo nosita v cekarju, (raz)sipala med gledalce in ni vrag, da ne bi svet črnega gozda, kjer Gustija spreletijo strašne misli o prežečem volku, vsaj za trenutek postal svetlejši in toplejši. V uprizoritvi pod režijskim vodstvom Mihe Goloba, namenjeni najmlajši publiki, se bodo otroci soočili z gledališkim prostorom, kjer domišljija dobi krila in odpre vrata v celovito pravljično odrsko doživetje.

Foto: SNG Maribor
Foto: SNG Maribor

Scenograf in oblikovalec svetlobe je Miha Golob, kostumografinja Nina Holc, skladatelj Vasko Atanasovski, lektor Janez Bostič.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.