16:54, čet, 28. Mar

Bike park Pohorje vse bolj priljubljen med tujci





Hribovske in gozdne poti po Sloveniji že dolgo niso le cilj pohodnikov, vse več je na njih tudi kolesarjev. Predvsem tistim, ki si želijo hitrih in razgibanih spustov, so namenjeni kolesarski parki, ki so mnogi urejeni na ali ob smučiščih, pa tudi drugje. Parki so vse bolj obiskani. Med gosti je veliko tujcev, povečuje se ponudba za družine.

Tudi štajerski del Pohorja kolesarji radi obiskujejo. Na Mariborskem Pohorju je urejen Bike park Pohorje s progami od lažje do zelo zahtevne in z izhodiščem na zgornji postaji Pohorske vzpenjače. V Bike Parku Pohorje so letos od začetka sezone, ki se je začela 7. aprila, in do konca julija prodali blizu 3100 različnih vozovnic, od tega nekaj več kot 120 sezonskih.

downhil, bike park pohorje, 2018 (5)

Število prodanih vozovnic je kljub pogostim padavinam v letošnjem poletju višje kot lani, so pojasnili v družbi Marprom, ki je upravljavec parka. V nadaljevanju sezone, ko bodo ponudbo doslej odprtih prog dopolnili še z eno progo, pričakujejo, da bo število kolesarjev glede na predhodno leto še naraslo.

Med obiskovalci Bike parka Pohorje je letos največ Avstrijcev, sledijo Slovenci, kar nekaj je tudi Hrvatov, Madžarov, Italijanov, Nemcev. Skupno pa večina obiskovalcev, okrog 70 odstotkov, prihaja iz tujine.

Sicer pa v Bike parku Pohorje vsako leto beležijo povečan obisk na začetku sezone, ko nekateri višje ležeči kolesarski parki v tujini še niso odprti, nato pa znova v jesenskem času oziroma proti koncu kolesarske sezone. Za letos v Marpromu računajo, da bo kolesarska sezona na Mariborskem Pohorju trajala vsaj do konca oktobra, je pa vse odvisno od vremena.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.