02:18, sre, 8. Maj

Bo med županskimi kandidati v Miklavžu tudi Damir Pekič?





Prav gotovo bodo letošnje lokalne volitve v občini Miklavž na Dravskem polju pestre. Predvsem iz razloga, ker se dosedanji župan Leo Kremžar, ki je občino vodila kar dvajset let, poslavlja. Tako so nekateri občinski svetniki, ki so kandidirali na Listi Lea Kremžarja, ustanovili svojo stranko Dialog za Napredek.

Vir: NK Miklavž
Vir: NK Miklavž

Jutri se bodo sestali na ustanovnem kongresu, kjer bodo predstavili novoustanovljeno stranko in njene organe. Pri tem se omenja, da bo njihov kandidat za župana nekdanji profesionalni nogometaš Damir Pekič. Slednji te možnosti zaenkrat ne zanika, prav tako je ni želel potrditi. Potrdil pa je, da so ga k aktivnemu udejstvovanju v politiki nagovorili predvsem občani in nekateri svetniki iz Liste Lea Kremžarja, ki zdaj ustanavljajo stranko Dialog za napredek. “Predvsem bi rad deloval v lokalnem okolju, kjer poznam problematiko in sem prepričan, da lahko pomagam pri reševanju težav,” je uvodoma o svoji politični poti povedal Pekič in nadaljeval, da bo njegovo politično prizadevanje predvsem v smeri združevanja občine Miklavž na Dravskem polju, ki je sedaj po njegovem mnenju preveč razdrobljena. “Želim si, da so vsi kraji občina Miklavž in ne samo Miklavž na Dravskem polju. Ne želim preferirati zgolj enega kraja, ampak vidim občino kot celoto. Do zdaj me je najbolj motilo to, da so se delale razlike med kraji in tem, kdo prihaja iz Dobrovc, kdo iz Skok, Dravskega dvora in kdo iz Miklavža. Moj cilj bo, da vsi “dihamo” kot eno in da bo lahko nekdo iz Dobrovc ponosen na neko novo pridobitev v Skokah in obratno,” je še dodal Pekič.
Predsednik novoustanovljene stranke, ki ima po Pekičevih besedah ambicije izključno na občinskem območju, bo Iztok Peterin, miklavški svetnik, sicer nosilec Liste Lea Kremžarja na prejšnjih volitvah. “Peterin je bil ob še dveh svetnicah pravzaprav glavni pobudnik, da se ustanovi nova stranka in da povabijo k sodelovanju tudi mene. In prav ekipa me je prepričala, da sem pristal na sodelovanje, saj sem prepričan, da je to ekipa, ki ima dobre in predvsem sveže ideje, da bo lahko po slovesu dolgoletnega župana Kremžarja, kos občinskim izzivom,” še pove Pekič.

Zaenkrat je znano zgolj to, da bo na lokalnih volitvah za župana v občini Miklavž na Dravskem polju kandidiral mag. Egon Repnik na Listi za skupno občino Miklavž.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.