02:32, pet, 26. Apr

Bo v naših krajih še ta mesec snežilo? Poglejte, kakšne so napovedi





Poleti suša, jeseni pa že sneg, se nekateri sprašujejo ob napovedih vremenologov, ki pravijo, da se bo v drugi polovici oktobra ohladilo. Se bo pri padavinah v tistem času lahko pojavilo celo sneženje?

Skoraj že pregovorno so se na začetku jeseni pojavile padavine, temu je sledilo nekoliko toplejše vreme, ki se je znova izmenjalo s hladnejšim vremenom in padavinami. Portal svet24.si pa poroča, da se lahko že v drugi polovici tega meseca vreme do te mere spremeni, da dobimo tudi prvo pošiljko snega. Grega Skok iz Ciklon.si je namreč napovedal za njih, da je letošnja jesen sicer lepa in da bo v osrednji Sloveniji še naprej velikokrat megla, če pa bo prihajalo do močnejših inverzij, lahko megla ostane čez dan, ne samo dopoldan.

Napoveduje še nekaj dni razmeroma toplega vremena s soncem, ob tem pa, da se bodo ob koncu naslednjega tedna že pojavile padavine. Pihali bodo vetrovi od zahoda in jugozahoda. Pravi še, da bo treba počakati za točnejšo napoved, a da zdaj kaže, da bo meja sneženja precej nizka, sodeč po zadnjem vremenskem modelu. A pravi, da ta model še ne more jemati resno, treba bo počakati. A četudi že pride do sneženja, to verjetno ne bo v tem času tako obilno, da bi bilo že treba pripraviti lopate za kidanje.

Opozoril je še, da je pri evropskem modelu razlika med glavnim zagonom in drugimi, evropski glavni zagon namreč kaže po njegovih besedah na subtropski anticiklon nad nami, njegovi člani pa kažejo na hladnejši prodor na severu in nastanek sekundarnega ciklona nad Genovskim zalivom.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.