10:32, pon, 29. Jul

Bo varnostnik po incidentu na plaži v Strunjanu ostal brez službe?





V preteklem vikendu je dogajanje na strunjanski plaži močno zaznamoval incident med obiskovalcem, Tomažem Jerajem, in varnostnikom. Kako dogajanje komentirajo v Termah Krka in kakšen je njihov komentar na dogajanje?

Vir: Facebook

Kot pojasnjujejo v Termah Krka, so na delu strunjanske plaže (območje od betonskega pomola pri Restavraciji Pinija do travnatih površin med plažnim barom Cavedin in območjem Vile Tartini) dobrodošli vsi obiskovalci in kopalci. A na plaži zaradi zagotavljanja varnosti obiskovalcev veljajo določena pravila, ki so “jasno navedena v kopališkem redu in naravnana tako, da v ničemer ne posegajo v z zakoni in ustavo zagotovljene pravice”. Med določili kopališkega reda je, tako Terme Krka, tudi določilo, da na plažo ni dovoljen vnos lastnih ležalnikov in, zaradi nevarnosti nenadnega vetra, senčnikov.

“Gostje lahko za počitek uporabljajo senčnike in ležalnike upravljavca, ki so po plaži nameščeni tako, da se med obiskovalci – kolikor je le mogoče – zagotavlja varnostna medosebna razdalja. Ležalnike po uporabi (ko kopalec zapusti kopališče) in tudi vsak večer razkužujemo. Redno čistimo in razkužujemo tudi plažne sanitarije in tuše, katerih uporaba je za obiskovalce brezplačna,” so pojasnili portalu regionalobala.si.

“Gostje, ki želijo kljub vsemu koristiti lastne ležalnike in druge plažne rekvizite, se lahko namestijo na delih strunjanske obale, ki so temu namenjeni,” še dodajajo.

Očitke o neprimernem vedenju odločno zavračajo

“Namige o neprimernem vedenju do invalidnih oseb odločno zavračamo. Naši zaposleni so prijazni in vljudni, pomagajo, kadar le lahko. Tako posamezniki kot razna združenja invalidov obiskujejo strunjansko plažo že vrsto let, saj imamo zanje prilagojeno tudi infrastrukturo – za dostop v vodo je na voljo poseben invalidski voziček, invalidom pomagajo reševalci iz vode, imamo tudi invalidski WC. Za napovedane obiske organiziranih skupin invalidov in člane raznih društev bolnikov ležalnike vnaprej rezerviramo, individualnih rezervacij ležalnikov za ostale obiskovalce pa ne sprejemamo,” so pojasnili v nadaljevanju.

V Termah Krka navajajo, da so kot upravljalci plaže dolžni poskrbeti za varnost obiskovalcev, zato imajo zaposlene reševalce in druge delavce: “Glede na potrebe (povečan obisk kopalcev, povečana nevarnost kraj, upoštevanje varnostnih ukrepov) najamemo tudi varnostno službo. Njihova naloga je goste opozarjati na upoštevanje in spoštovanje določil tako kopališkega reda kot priporočil za zmanjšanje tveganja okužb.”

Varnostnik, ki je bil vključen v incident, več ne bo prisoten na plaži?

Kot pojasnjujejo v Termah Krka, iščejo obiskovalci strunjanskega zdravilišča bolj kot aktivna doživetja priložnost za sproščen, umirjen, intimen oddih: “Velika večina obiskovalcev pravila strunjanskega kopališkega reda, ki smo jih kot odgovoren upravljavec vpeljali, pozna, sprejema in upošteva. Nekatera niso vsem pogodu, vendar je njihovo upoštevanje za vzdrževanje reda in varnosti na kopališču nujno.”

“O neljubem dogodku v zvezi z otroškim dežnikom smo bili obveščeni. Varnostniki sicer dosledno upoštevajo naloge in prejeta navodila, v dotičnem primeru pa je šlo za individualno ravnanje, ki ni bilo v skladu s sicer življenjsko zastavljenimi pravili. Varnostno službo smo že zaprosili za zamenjavo osebja,” pojasnjujejo.

“Pozivanje in hujskanje prek socialnih omrežij k množičnemu zboru oz. shodu, s katerim naj bi posamezniki izrazili svoje nestrinjanje s pravili, ki veljajo na urejenem plažnem območju, se nam zdi nepotrebno, neprimerno in ogrožajoče za vse strunjanske obiskovalce. V Talasu Strunjan oziroma v Termah Krka do tega trenutka sicer uradno nismo bili obveščeni o nobenem dogodku oziroma prijavljeni prireditvi, ki naj bi se dogajala na našem območju,” pa upravitelj komentira poziv k protestu in zaključi svoje mnenje o incidentu za portal regionalobala.si.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.