15:45, čet, 18. Apr

Bodo v naslednjem tednu sprostili del športnih dejavnosti?





Ministrica Simona Kustec pravi, da ta trenutek še ne more ničesar zagotoviti. Ker postopek poteka še na ravni svetovalne skupine, nato pa na ravni vlade. A da so podali predlog za sprostitev.

Slika je simbolična. Vir: Piixabay.com

„Lahko pa zagotovim, da smo dali predlog, da se spet odpre možnost tekmovalnega procesa tudi na nacionalni ravni z naslednjim tednom,“ je dejala Kustečeva in dodala, da je zapisano, da bi se vrnili tudi ostali kategorizirani športniki, mlajše kategorije ter da se sprosti organizirani del rekreativne vadbe ob upoštevanju vseh preventivnih ukrepov. A ne ve, za kaj vse bodo dobili zeleno luč.

Sicer pa so se tik pred zadnjim lockdownom oglasili tudi nekateri športniki, da vladni ukrep o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov ni sprejemljiv. Tako je takrat tudi naš medij poročal, da so trije najboljši slovenski nogometni klubi bili enotni, da nedavno sprejeti vladni ukrep o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov, ki med 1. in 11. aprilom prepoveduje izvajanje številnih tekmovanj, med njimi tudi nogometne prve lige Telekom Slovenije, označujejo za nesprejemljivega. V obsežnem javnem pismu so pojasnili, kakšno škodo bi lahko utrpel slovenski klubski nogomet zaradi omenjenega odloka.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.