19:21, ned, 5. Maj

Boljša prometna statistika na Ptuju





Na 23. seji Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Ptuj je pomočnik načelnika Policijske postaje Ptuj Tomislav Sledič predstavil stanje varnosti v cestnem prometu v prvih devetih mesecih leta 2023.

Skupno so v Mestni občini Ptuj zabeležili 283 prometnih nesreč, v enakem primerjalnem obdobju leta 2022 pa 305 prometnih nesreč. Manj je tudi prometnih nesreč s težjimi posledicami, saj so letos zabeležili dve, lani v enakem obdobju pa osem, poroča Petv.

Pri lahkih prometnih nesrečah je bilo 71 udeležencev, medtem ko jih je bilo v letu 2022 87.

Policisti Policijske postaje Ptuj v letu 2023 niso obravnavali nobene prometne nesreče s smrtno žrtvijo.

FOTO: PeTV

“Po besedah Tomislava Slediča so preveč prometnih nesreč povzročili udeleženci, ki so bili pod vplivom alkohola. Teh je bilo skupno 11.8 %. Glede na ta podatek je pomočnik načelnika Policijske postaje Ptuj opozoril, da se bliža Martinovo in potem še hitro tako imenovan »veseli december«, v katerem bodo policisti opravljali številne kontrole prometa. Prav tako pa je opozoril, da se vidni del dneva v tem delu leta krajša, kar pomeni, da je prej tema in zato naj bodo vozniki in tudi pešci zelo previdni v cestnem prometu,” navaja PeTV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.