13:28, pet, 29. Mar

Borštnikovo srečanje v novo leto z moškim vodstvom





Potem ko je lansko leto zaznamoval odmevni odstop dolgoletne umetniške direktorice Festivala Borštnikovo srečanje Alje Predan, sedaj vodenje prevzema Aleš Novak, donedavni direktor Javne agencije RS za knjigo (JAK). Ob prevzemu napoveduje nadaljevanje razvoja, ki je privedel do uglednega, prepoznavnega in mednarodno uveljavljenega nacionalnega gledališkega festivala.

Alja Predan, nekdanja umetniška direktorica Festivala Borštnikovo srečanje.
Alja Predan, nekdanja umetniška direktorica Festivala Borštnikovo srečanje.

Po odstopu Predanove je vodenje Festivala kot vršilka dolžnosti prevzela Ksenija Repina. Po vladni spremembi postopka imenovanja vodje Borštnikovega srečanja, po kateri člane komisije izbereta minister za kulturo in mariborska občina, so objavili nov razpis. Nanj so se prijavili štirje kandidati, minister Tone Peršak pa je za novega vodjo imenoval Aleša Novaka. Po izobrazbi univerzitetni diplomirani gledališki in radijski režiser je bil v preteklosti vodja Urada za kulturo in mladino Mestne občine Maribor in vršilec dolžnosti programskega direktorja zavoda Maribor 2012, od marca 2013 pa direktor JAK-a.

Tekmovalni program, ki ga bo tudi odslej avtonomno izbral vsakokratni selektor, ostaja vsebinski temelj festivala in hrbtenica festivalskega dogajanja, vsako leto bodo po napovedih Novaka pripravili tudi spremljevalni, strokovni in mednarodni del programa.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.