23:45, čet, 28. Mar

Boxmark opremlja letalske sedeže družbe Fly Emirates





Večletni trud z vzpostavljanjem poslovnih stikov v Združenih arabskih emiratih se je podjetju Boxmark poplačal in pomeni izpolnitev strateških načrtov, da doslej pretežno avtomobilske posle selijo še na področje letalske industrije. Nedavno so namreč z družbo Fly Emirates sklenili dogovor za opremljanje letalskih sedežev z usnjenimi prevlekami.

FOTO: Pixabay.com

Kot je za STA povedal direktor kidričevskega podjetja Marjan Trobiš, je prvi mož arabske letalske družbe Tim Clark njihov izdelek, ki so ga razvili sami, ocenil za vrhunskega, kar je po skoraj dveh letih od začetka razvoja do realizacije pretehtalo, da so prejeli naročilo za “premium in business economy class”.

“Prva naročila so že bila izvedena, ostalo sledi v naslednjem obdobju. Za nas je to velik uspeh, saj moramo vedeti, da je 80 odstotkov letalske industrije trenutno na dnu, zato je velik boj za ostalih 20 odstotkov,” pravi Trobiš in dodaja, da začenjajo z opremljanjem novih in obstoječih letal A380, ki jih ima v lasti Fly Emirates, nato pa bodo nadaljevali tudi z ostalimi. V naslednjih petih letih načrtujejo izdelati usnjene prevleke za sedeže za okoli 400 letal.

Letno bodo ustvarili tri milijone evrov prihodkov

Z omenjenim poslom višje dodane vrednosti bodo letno ustvarili tri milijone evrov prihodkov. Čeprav v skupni strukturi to ne bo pomenilo pomembnega presežka, saj proizvodnja za avtomobilsko industrijo ostaja najpomembnejši del njihovih dejavnosti, pa je sklenjeni posel prestižnega pomena, saj o njem poročajo tudi v nekaterih evropskih medijih in medijih Združenih arabskih emiratov. “To pa je za nas neprecenljiva brezplačna reklama,” je zadovoljen Trobiš, ki zato računa na nove posle v letalskem sektorju.

Za Boxmarkom je bilo minulo leto precej zahtevno že brez epidemije, saj so izvedli prestrukturiranje in med drugim v dveh valih odpustili okoli 650 ljudi. V podjetju je tako trenutno 800 zaposlenih, a so v prihodnje po njegovih besedah mogoča tudi dodatna zaposlovanja. Kot je dejal Trobiš, so se že pred epidemijo kazali znaki težav avtomobilske industrije, zdravstvena kriza pa je ta sektor za vsaj štiri mesece povsem ustavila.

Za kidričevsko podjetje je to lani pomenilo skoraj 30-odstoten padec, tako da so beležili okoli sto milijonov evrov prihodkov, po zaslugi vseh izvedenih ukrepov pa so kljub večmilijonskim izplačilom odpravnin začeli poslovati pozitivno. Za letos načrtujejo rahlo rast prihodkov, ki pa bodo še vedno nekoliko nižji od tistih v letu 2019.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.