01:35, pon, 24. Jun

Brat zabodel z nožem brata

Kriminalisti in policisti Policijske uprave Maribor, so v nedeljo, 9. februarja 2020, v začetni fazi preiskave obravnavali sum storitve kaznivega dejanja poskusa uboja v okolici Maribora. Dispečerski center zdravstva Maribor je namreč policijo v nedeljo zjutraj obvestil, da so reševalci oskrbeli 38-letnega moškega, ki ga je pred tem dve leti starejši brat z nožem zabodel v hrbet.

Policisti in kriminalisti so z ogledom in zbranimi obvestili ugotovili, da sta brata prišla domov tega dne zjutraj, domnevno pod vplivom alkohola. Doma se je med njima vnel prepir, nato pa se je mlajši brat umaknil v svojo sobo in legel k počitku. Starejši brat je nato v kuhinji vzel večji nož, vdrl v sobo k mlajšemu bratu ter na postelji ležečega zabodel v hrbet. Poškodovani je, ko je ugotovil, da krvavi, odšel do sosedov, kjer je prosil za pomoč, kasneje pa so ga oskrbeli reševalci in ga odpeljali v UKC Maribor. V bolnišnici je bilo ugotovljeno, da je poškodovani utrpel vbodno rano, ki pa ni ogrožala njegovega življenja. Osumljenemu so policisti na njegovem domu odvzeli prostost in ga pridržali. Po zaključenem ogledu kraja kaznivega dejanja, po vseh zbranih obvestilih in potem, ko so pridobili izjavo osumljenega, so mu pridržanje sinoči odpravili. Za njegovo pridržanje namreč ni bilo več razlogov.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Z dokončnimi ugotovitvami ogleda kraja kaznivega dejanja in zbranih obvestil so policisti in kriminalisti ugotovili, da v obravnavanem primeru ne gre za kaznivo dejanje poskusa uboja, temveč za kvalificirano obliko kaznivega dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe z nevarnim predmetom, saj namen osumljenega ni bil žrtvi odvzeti življenje. Zoper osumljenega bo na pristojno Okrožno državno tožilstvo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje Lahka telesna poškodba po drugem odstavku 122. člena Kazenskega zakonika (KZ-1), za katero je po zakonu mogoče izreči do tri leta zaporne kazni.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.