13:44, pet, 19. Apr

Bratuževa umaknila tožbo proti Senčarju





Dosedanja dolgoletna ravnateljica ptujskega vrtca Božena Bratuž je kot zasebna tožnica umaknila tožbo zoper ptujskega župana Mirana Senčarja, ki se je zaradi očitkov o žaljivih obdolžitvah znašel v kazenskem postopku. Kot je povedala, se v kratkem upokojuje, zato ji osebno preganjanje župana na sodišču ne pomeni nič.

Skozi vse številne preglede, nadzore in policijske preiskave sem v zadnjem času pokazala, da smo delali pošteno, kar je zame dovolj,” je še povedala Bratuževa, ki več o konkretnih postopkih zoper njeno delo ni želela komentirati. O umiku tožbe je seznanjen tudi Senčar, ki bi sicer prav v sredo moral na nov narok, a je bil ta preklican.

Kot je danes povedal, je ravnateljica očitno razumela, da jo je s komentiranjem ugotovitev nadzornega odbora prizadel oziroma žaljivo obdolžil, čeprav je sam menil, da temu ni tako. Takšno odločitev je pričakoval tudi na sodišču, saj njegov namen ni bil žalitev, pač pa opozoriti na tiste ugotovitve o nepravilnostih, ki jih je ugotavljal nadzorni odbor mestne občine.

miran-sencar-zupan-mestne-obcine-ptuj
Božena Bratuž in Miran Senčar

Nikoli nisem niti dejal, da je nepravilnosti zagrešila ravnateljica, je pa kot odgovorna oseba institucije odgovorna za transparentno in gospodarno ravnanje. V nekaterih primerih se je izkazalo, da temu ni bilo tako,” je dejal Senčar in dodal, da so zato podali kazensko ovadbo zoper odgovorno osebo, da sodišče ugotovi, če je bilo v njenem ravnanju karkoli kaznivega.

Bratuževa: “Župan me je vztrajno blatil”

Bratuževa, ki vrtec na Ptuju vodi že več kot tri desetletja, ob tem pa je še predsednica Skupnosti vrtcev Slovenije, sicer pa v kratkem odhaja v pokoj, je ob začetku sodnega postopka dejala, da se v vsem svojem času zaradi dela ni nikoli znašla na sodišču, zadnji dve leti pa ima veliko dela s tem in policijskimi preiskavami. “Župan je vztrajno javno blatil moje dobro ime, me žalil in izrekel vrsto žaljivih obdolžitev. Nihče nima pravice drugega po krivem obdolžiti, kdor si jo vzame, bo pač za to odgovarjal,” je septembra lani dejala Bratuževa.

Nadzorni odbor občine je po njenem mnenju izvedel nadzor nad delom vrtca, a njenega 160 strani dolgega odzivnega poročila ni upošteval. Namesto tega jo je prijavil policiji, inšpekciji, tožilstvu in sodišču, vendar doslej noben nadzor in preiskava niso pokazali nepravilnosti, je še spomnila Bratuževa.

VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.