18:19, tor, 7. Maj

Bronasto priznanje za “Prvi otroški občinski svet”





Občina Hoče-Slivnica je na Izboru za najboljšo inovacijo Podravja, ki jo organizira Štajerska gospodarska zbornica, prejela bronasto priznanje za inovacijo »Prvi otroški občinski svet«. Občina se je uvrstila med 23 inovacij, ki so bile nagrajene kot najboljše na svojem področju.

Izbor za najboljšo inovacijo Podravja, ki ga vsako leto organizira ŠGZ, spodbuja podjetja in samostojne inovatorje k višji stopnji inovacij, razvijanju inovacijske kulture in doseganju vse višje kakovosti ne samo na regionalni, ampak tudi nacionalni ravni. Podelitev priznanj podravske regije za inovacije 2016 je za Štajersko gospodarsko zbornico tradicionalni dogodek, ki ga z namenom spodbujanja inovativnega razmišljanja in delovanja organizira 14. leto. Na inovacijskem izboru je sodelovalo 88 inovatorjev. Vse prispele vloge je pregledala strokovna komisija, ki jo je vodil dr. Marjan Leber, sodelovala pa sta Bruno Rumež in dr. Drago Bokal, in odločila, da podeli 3 zlata priznanja, 9 srebrnih in 7 bronastih priznanj ter 4 diplome.

Bronasta nagrada občina Hoče-Slivnica

Bronasto priznanje za inovacijo Prvi otroški Občinski svet je prejela Občina Hoče-Slivnica. Inovacija je bila prva seja otroškega občinskega sveta v Sloveniji, kjer je župan dal mladim možnost, da sami podajo predloge in pobude za pripravo in realizacijo počitniškega tabora v višini občinskega financiranja 20.000 evrov. Mladi svetniki iz obeh osnovnih šol iz občine Hoče-Slivnica so v skladu z dnevnim redom, na seji konstruktivno razpravljali o vzpostavitvi navedenega centra. Mladi v občini Hoče-Slivnica imajo tako prvi v Sloveniji možnost, da sami odločajo o porabi proračunskih sredstev, ki so jih zanje rezervirali “pravi” svetniki in svetnice. Takšen participatorni način vključevanja otrok in mladostnikov v odločanje o porabi sredstev je bil v Sloveniji prvič izveden ravno v občini Hoče Slivnica.

Otroški občinski svet Hoče - Slivnica

Tudi zlato priznanje za inovacijo je romalo v občino Hoče – Slivnica. Prejelo ga je podjetje Ledinek Engineering d.o.o., ki na izboru sodeluje že praktično vsa leta in dobiva najvišja priznanja. Letos je navdušila njihova inovacija Multiplan večstransko skobeljno-profilirni stroj, opremljen z orodjem Ledinek toolmanager. Podjetje, ki letos sicer praznuje že 30 – letnico delovanja, je tudi sicer znano kot izjemno inovativno okolje, ki je s svojimi inovativnimi produkti prisotno na vseh celinah.

»Inovativnost na vseh področjih je ključ do uspeha. Pomembno je, da se znamo prilagajati na potrebe in zahteve trga in , da smo s svojim delom pri tem tudi učinkoviti. Ob tem bi se še enkrat zahvalil obema Osnovnima šolama za sodelovanje na otroškem občinskem svetu. Še posebej sem ponosen tudi na nagrado, ki jo je prejelo naše podjetje Ledinek Engineering, d.o.o in jim ob tej priložnosti tudi iskreno čestitam.« je povedal Marko Soršak, župan občine Hoče – Slivnica.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.