23:42, čet, 25. Apr

Bučkanje v Dravogradu





V nedeljo, 30. oktobra so v občini Dravograd obeležili noč čarovnic. Bučkanje, ki jo je priredil organizator Javni zavod Dravit Dravograd, v sodelovanju z Mladinskim centrom Dravograd, se je pričelo že ob 14. uri pred dvorcem Bukovje.


Prireditev je bila razdeljena v dva sklopa. V prvem delu so potekale razne delavnice tako za otroke kot tudi odrasle. Poskusili so se lahko v izdelovanju najbolj izvirne buče, katera je bila po oceni komisije tudi nagrajena. Prav tako pa je nagrado prejela tudi največja buča. Na delavnicah so bili zelo aktivni tudi otroci, ki so si izdelovali razne kostume drakul in čarovnic, svoje obraze pa so lahko okrasili z raznimi barvami za obraz in motivi, primernih za ta dan. Za najmlajše so poskrbeli tudi z animacijskim programom in jih skozi pravljico popeljali v svet čarovnic in duhov.


Strokovna komisija, katero so sestavljali ”mumija, drakula in čarovnica” pa je podala oceno in izbrala najbolj izvirno in najlepšo čarovnico. Letos je to bila štiri letna Zoja, katero je v kostum odela in namazala njena mama. Obiskovalci so zelo uživali in preživeli prijetno popoldne, ki se nikakor še ni končalo. Vsi si želijo, da bi bilo tovrstnih prireditev še več, kjer bi se lahko družili mladi in pa tudi tisti malo starejši, pa vendar mladi po srcu. Enakega menja je tudi sama županja občine Dravograd, ga. Marijana Cigala.

Kot se spodobi za ta dan, so v drugem delu, ki je potekal v poznih popoldanskih urah in večer obeležili s sežigom coprnice, nato pa se prepustili melodijam in pesmim Adija Smolarja, kateri je poskrbel za dobro vzdušje. Na sami prireditvi so se lahko ljudje ogreli z kuhanim vinom in okrepčali s kostanji, kokicami, itd.

Po Adiju Smolarju je sledila podelitev nagrad za najbolj izvirno bučo in največjo bučo. Sledil je ognjeni šov in zabava v noč.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.