23:58, čet, 18. Apr

Če nisi bil v volilnem štabu Urške Repolusk, nimaš službe na Občini Ruše?





Kot kaže, v Rušah naj ne bi bili sposobni za delo na občini nihče drug kot pa županjini ljudje, vsi ostali Rušani pa se raje prijavljajte na delovna mesta drugje. Morda pa ste zamudili skok na vlak v času volitev, ko se niste slikali in javno podprli Urške Repolusk.

Tako je v zadnjem obdobju zaposlila dva njena človeka, Lucijana Viharja in Lauro Šoštarič, za člana sveta zavoda CEZAM pa imenovala Miho Žižeka. Lucijana Viharja kar neposredno preko pogodbe za obdobje treh mesecev, Lauro Šoštarič pa preko razpisa, na katerega se je prijavilo kar 94 ljudi, a izbrana je bila ravno županjina podpornica.

Zakaj županjini ljudje?

Ko je na soočenjih županja Urška Repolusk naštela svojo najožjo ekipo volilnega štaba, so se pojavila imena Lucijan Vihar, Miha Žižek in Robert Leva, ki je dolgoletni partner Laure Šoštarič. Urška Repolusk je namreč 25. oktobra 2018 na soočenjih na BK TV sama navedla imena:

Kaj Laura Šoštarič in Lucijan Vihar na občini delata, nam Občina Ruše ni želela zaupati, ko smo jih po tem povprašali. Prejeli smo le odgovor, da je eden na delovnem mesto Administrator V, drugi pa delovnem mestu Višjega referenta. Tako na Občini Ruše samo še dvigujejo dvom o tem, ali sta za delo, ki ga opravljata, sposobna in ali naj bi bili zaposlitvi le politični odločitvi.

Katja Markač Hrovatin nova direktorica Občinske uprave Ruše?

Po naših podatkih naj bi nova direktorica Občinske uprave Ruše postala koalicijska svetnica Katja Markač Hrovatin z liste 2×2 Neodvisna lista, ta je pred leti že morala zapustiti Občino Ruše. V času volitev je tudi ona podpirala županjo Urško Repolusk in naj bi si, kot kaže, na ta način prislužila delovno mesto direktorice občinske uprave.

Vezano na to smo tudi poslali na občino vprašanja, ali bo Markač Hrovatinova postala direktorica, v odgovoru pa so zapisali: „Direktor občinske uprave Občine Ruše je gospod Dušan Lahe. Direktorji občinskih uprav se izbirajo na podlagi izvedbe postopka javnega natečaja. V kolikor bo objavljen javni natečaj za novega direktorja, vam bomo ime tega lahko sporočili šele po zaključku javnega natečaja.“

Pri tem so na občini zamolčali, da je Dušan Lahe že prejel odločbo o prenehanju dela kot direktor občinske uprave s strani županje Urške Repolusk in ga do odpovednega roka ne bo več v službi, saj koristi dopust. Po naših informacijah naj bi Katja Markač Hrovatin že zapuščala delovno mesto na Pravni fakulteti Maribor, kjer naj bi svoje delo opravljala dobro in korektno.

Tako ni nikomur jasno, zakaj se na Občini Ruše gredo takšne skrivalnice, saj je izbira direktorja občinske uprave odločitev županje. Morda pa zato, da bi se prikrile sledi političnih kupčkanj?

Druge novice

Comment

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.