11:46, čet, 2. Maj

Celodnevna tržnica vsako drugo sredo





Po dobro sprejeti tržnici pod zvezdami oziroma večerni tržnici, ki jo je podjetje Snaga organizirala konec junija letos, so se s prodajalci dogovorili, da od 20. avgusta osrednja tržnica vsako drugo sredo obratuje ves dan. Tako želijo dati priložnost za obisk tržnice in nakup domačega sadja, zelenjave, mlečnih in mesnih izdelkov tudi tistim, ki so do poznega popoldneva v službi.

trznica600x400

To sredo, 20. avgusta, bo torej osrednja tržnica vključno z mlečno-mesnim paviljonom strankam na voljo od 7. do 18. ure.

Že dalj časa si prizadevajo, da bi osnovno tržnično dejavnost obogatili s spremljevalnimi dogodki, ki so povezani z zdravim načinom življenja, pridelovanjem vrtnin in izobraževanjem mlajših generacij. To sredo, ko bo tržnica prvič obratovala do 18. ure, se jim bo pridružila priznana slovenska specialistka za zelenjadarstvo in okrasne rastline Miša Pušenjak, ki bo z nasveti na voljo ljubiteljskim vrtičkarjem in ostalim, ki jih zanima domača pridelava zelenjave in okrasnih rastlin.

V soboto, 23. avgusta, pa bodo za najmlajše obiskovalce osrednje tržnice organizirali delavnice na temo Eko podeželje, na katerih bodo skozi igro spoznavali življenje na kmetiji, živali in rastline. Delavnice bodo potekale v primeru suhega vremena med 10. in 12. uro.

Želijo si, da bi tržnice v Mariboru dolgoročno znova postale mesto, kjer se združuje prijetno s koristnim. Druženje z nakupom zdravih izdelkov domačega porekla. Zato napovedujejo jesen, polno zanimivih dogodkov za različne ciljne skupine.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.