01:05, čet, 2. Maj

Cene otrok na trgu dosegajo astronomske zneske, med najdražjimi tudi otroci iz Srbije





“Res je moja največja želja, upam, da družina ni vpletena v to. Moje vprašanje je, ali je otrok v času izginotja sploh bil na tistem mestu? Nič ne kaže, da bi bil tam,” je povedal Igor Jurić na televiziji Blic.

Po njegovih besedah ​​so sumljive tudi nasprotujoče si izjave ljudi, ki so blizu deklici, saj je bilo sprva težko verjeti, da gre dvoletnica lahko tako daleč, da je celo policija, ki je zelo hitro prišla na kraj dogodka, ne bi je mogla ujeti. “Upam, da družina ni vpletena v to. Mislim, da bi bil to poraz celotne družbe,” je v gostovanju na televiziji Blic dejal Igor Jurić.

Marko Nicović, nekdanji šef beograjske policije in član svetovnega združenja policijskih šefov, za Kurir pravi, da obstaja več rešitev, ko gre za ugrabitev in prodajo otroka. Obstaja več možnosti, da se otroka odpelje iz države. Po vnaprej pripravljenem načrtu, s pomočjo predhodno izdelanih lažnih dokumentov otroka in že razvitih shem, po katerih migranti prehajajo mejo, so lahko otroka odpeljali v drugo državo.

Mejo lahko prestopite na dva načina, legalno in ilegalno, in moja domneva glede te deklice je, da je Srbijo zapustila ilegalno. Namreč, 99 odstotkov sem prepričan, da je šlo za vnaprej dobro organizirano ugrabitev, je dejal varnostni strokovnjak Ratomir Antonović. Antonović še pravi, da lahko celotna logistika in organizacija kupoprodaje otroka dosežeta skupaj neverjeten milijon evrov.  Po neuradnih informacijah, ki so jih še zapisali, so otroci iz Srbije in Rusije najdražji na trgu, njihova cena pa se giblje tudi do 120.000 evrov, zapišejo na Kurirju.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.