08:15, čet, 2. Maj

Cenejše silvestrsko smučanje na Pohorju





Tik pred iztekom koledarskega leta, ko je na Mariborskem Pohorju do 40 centimetrov naravnega in kompaktnega snega, so se v Marpromu odločili za ugodnejše, silvestrske cene vozovnic. Vse sezonske smučarske karte so danes (od 14ih) do jutri, do 14ih, na prodaj po predprodajnih cenah.

smucanje smucarji smuka

Včeraj so na Pohorju ponovno zagnali žičniške naprave. Obratovalo jih je 5 in krožno-kabinska žičnica. Na smučiščih so našteli približno 2000 navdušenih smučarjev. “Predvsem tisti, ki imajo stalno prebivališče v Mariboru, Rušah ali Staršah, so se razveselili dodatnih popustov, ki jih občine omogočajo pri nakupu celodnevne smučarske karte”, so zapisali v Marpromu. Smučar, ki želi uveljavljati popust, si mora ob predloženem osebnem dokumentu, svoji fotografiji in potrdilu upravne enote o stalnem prebivališču izdelati izkaznico, ki stane 10€, velja pa za to in vse nadaljnje sezone. Izkaznice izdelujejo na spodnji postaji gondole. Smučarji iz Maribora in Ruš lahko uveljavljajo 30% popust, tisti iz Starš pa 50% popust na dnevne smučarske karte. Vstopnice so na prodaj na glavni avtobusni postaji ali v turistični agenciji Martura na Gosposki ulici.

slika je simbolicna Foto: Aljaž Sedovšek
slika je simbolicna
Foto: Aljaž Sedovšek

Tudi v prihodnjih dneh bo smuka potekala na Areškem in Mariborskem Pohorju, saj bodo obratovale vlečnica Bellevue, vlečnica Ruška, vlečnica Areh in vlečnica Cojzerica 1. Gondola bo od 8:30 do 16. ure vozila neprestano, kasneje pa vsako polno uro. Izjema je le silvestrski večer, ko bo gondola do 19. ure vozila ob vsaki polni uri, nato pa ob 19:30, 20:30, 21:30, 22:30, na Novo leto pa ob 1:00, 3:00 in 5:00 zjutraj. Ob 8:30 bo spet pričela voziti neprestano do 16. ure, saj si na prvi dan v novem letu obetamo smučišča, polna navdušenih smučarjev.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.