11:50, pon, 20. Maj

Cepljenje proti klopnemu meningoencefalitisu za Mariborčane ceneje

V mesecu aprilu 2018 bo v Mariboru, pod okriljem Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor, potekala tradicionalna akcija ozaveščanja in zaščite pred klopnim meningoencefalitisom »Zdravo v naravo«, ki traja že sedmo leto zapored. Tudi tokrat se bodo prebivalci Maribora in okolice lahko cepili po znižani ceni.

Pomladno vreme kar vabi k sprehodom in drugim dejavnostim v naravi, a pomlad prinaša tudi začetek sezone klopov, klopi pa prenašajo nevarne bolezni, med katerimi je tudi klopni meningoencefalitis, bolezen, pri kateri se vnamejo možganske ovojnice in možganovina. V Sloveniji za to nevarno boleznijo zboli približno 250 ljudi na leto, čeprav je edina učinkovita zaščita cepljenje, se zanj še vedno odloča premalo ljudi.

cepljenje 1

Zaradi želje po zvišanju stopnje precepljenosti bo akcija “Zdravo v naravo” potekala v mesecu aprilu 2018, v več možnih terminih, ki so:
– sreda, 4., 11. in 18. april, med 15. in 20. uro, v prostorih Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor, Ambulanta za cepljenje, Ulica talcev 5, 5. nadstropje;
– četrtek, 5., 12. in 19. april, med 7. in 12. uro, v prostorih Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor, Ambulanta za cepljenje, Ulica talcev 5, 5. nadstropje;
– sobota, 7., 14. in 21. april, med 8. in 15. uro, v prostorih Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor, Vošnjakova 2, 1. nadstropje;

Cena odmerka cepiva proti KME bo na ta dan za otroke in odrasle znašala 20 evrov.

Zaradi želje po skrajšanju čakalne vrste se je na cepljenje potrebno naročiti na mobilno telefonsko številko 030 226 610 ali na e-naslov: ambulanta.cepljenje@zd-mb.si.

Cepljenje ni priporočljivo za osebe z akutno vročinsko boleznijo in tiste, ki so alergični na jajčne beljakovine ali sestavine cepiva.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.