11:21, sre, 24. Jul

Cerar se je na novoletni dan mudil v Mariboru

Premier Miro Cerar je današnji praznični dan preživel delovno. Obiskal je dežurno ekipo helikopterske nujne medicinske pomoči na letališču Edvarda Rusjana, zdravnike, medicinsko osebje in paciente v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor, poklicne gasilce mariborske Gasilske brigade ter osebje in stanovalce Doma starejši Danice Vogrinec.

Vir: STA
Vir: STA
 Na letališču Edvarda Rusjana se je Cerar dežurni ekipi helikopterske nujne medicinske pomoči, ki na tem letališču deluje od novembra 2016, zahvalil za požrtvovalno delo. Ogledal si je tudi policijski helikopter, s katerim ekipa odleti na intervencijo, so sporočili iz kabineta predsednika vlade.

Obisk je Cerar nadaljeval v UKC Maribor, kjer je najprej pozdravil Jana, prvorojenega v mariborski porodnišnici v letu 2018. Čestital je staršema, jima izročil simbolično darilo, družini pa zaželel obilo družinske sreče in veliko skupnih interesov. Srečal se je tudi z dežurno porodničarko in ostalim medicinskim osebjem, nato pa je obiskal še paciente v urgentnem centru.

“Izjemno spoštujem delo poklicnih in prostovoljnih gasilcev. Prizadevam si, da tudi pogajanja s predstavniki njihovih sindikatov tečejo naprej. Po zagotovilih ministra za javno upravo Borisa Koprivnikarja je vlada že zbližala stališča pri veliki večini zahtev, zato verjamem, da bomo dosegli dogovor,” pa je Cerar ob obisku poklicnih gasilcev Gasilske brigade Maribor zapisal na twitterju. Gasilci so mu predstavili opremo in ga seznanili z delom in intervencijami, ki jih tudi v prazničnih dneh ne manjka.

Cerar je obiskal tudi Dom Danice Vogrinec, ki ga je “kljub turobnemu vremenu napolnil s pozitivno energijo”. Navdušen je nad njihovima projektoma Oma, deda in rock&roll ter Štafeta modrosti, ki ju vsako leto pripravijo v domu in ki sta edinstvena v Evropi. Zahvalil se je osebju, ki predano skrbi za stanovalce.

V izjavi medijem ob robu obiska se je Cerar zahvalil vsem, ki med prazniki vestno in odgovorno opravljajo svoje delo ter tako skrbijo za dobrobit državljanov, njihovo varnost in zdravje. “Najbolj me navdušuje srčnost ljudi, ki nesebično pomagajo drugim, ne glede na dan in uro. Temelj za pozitivne zgodbe je sodelovanje in vesel sem, kadar se na lastne oči prepričam, da Slovenke in Slovenci to znamo,” je izpostavil premier.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.