09:49, pon, 6. Maj

Cerarjeva vlada izgublja zaupanje





Zaupanje v vlado Mira Cerarja pada, kaže javnomnenjska anketa časnika Večer. Anketirani so njeno delo ocenili s povprečno oceno 2,73. V tokratni anketi so preverjali tudi načrt za rešitev mariborske občine. Večina vprašanih pravi, da si mesto ne more več privoščiti tako dragega birokratskega aparata in tudi oblasti brez nadzora.

cerar in spenga 2

Dobra polovica vprašanih, 63 odstotkov, je odgovorila, da je potrebno zmanjšanje birokratskega aparata občine, 61 odstotkov vprašanih zagovarja neodvisno kontrolo minulega, 55 odstotkov in pol pa kontrolo bodočega poslovanja. Med vsemi možnimi ukrepi je odstop oblasti šele na četrtem mestu. Nekaj manj kot polovica vprašanih, in sicer 47 odstotkov, je prepričana, da morata župan Andrej Fištravec in mestni svet odstopiti, ker nista sposobna voditi Mestne občine Maribor.

fistravec

Dobra tretjina vprašanih bi nastalo situacijo na mariborski občini reševala ali s prodajo občinskega premoženja (34 odstotkov) ali z direktno državno pomočjo (slabih 32 odstotkov). Deset odstotkov vidi rešitev v ponovnem zadolževanju, dobrih devet odstotkov vprašanih pa ostaja brez odgovora.

Anketo javnega mnenja je izvajalo podjetje RM Plus od 10. do 15. decembra. Anketirali so 700 naključno izbranih oseb, starih 18 let in več.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.