01:05, sob, 4. Maj

CID Ptuj Ob 25. letnici pripravlja pester program





Center interesnih dejavnosti Ptuj (CID), ki te dni praznuje 25 let obstoja. Tudi v letošnjih poletnih počitnicah pripravlja pestro izbiro počitniških dejavnosti za otroke in mlade.Konec šolskega leta naznanja začetek dolgih, prijetnih poletnih počitnic. 

Vir: CID Ptuj
Vir: CID Ptuj

Ptujski otroci in mladi bodo počitniški dolgčas lahko znova preganjali s katero od zanimivih dejavnosti, ki jih za poletne počitnice pripravljajo v Centru interesnih dejavnosti Ptuj. Idej za kakovostno, ustvarjalno in zabavno preživljanje prostega časa prav gotovo ne bo zmanjkalo. Raznoliko ponudbo dejavnosti za otroke in mlade so v letu, ko Ptuj praznuje 1950 let prve omembe v antičnih pisnih virih, obogatili še s posebno ponudbo brezplačnih zgodovinsko obarvanih delavnic – od mini arheološke delavnice in raziskovanja dejavnosti, s katerimi so se ukvarjali Rimljani (lončarstvo, mozaik, rimske igre, hrana, obrti in še kaj), pa vse do ustvarjanja na podlagi bogate ptujske kulturne dediščine. Zraven tega otroke čakajo tudi številne druge aktivnosti, od kratkih jezikovnih tečajev do najrazličnejših ustvarjalnih delavnic in nadvse zanimivih načinov rekreacije.

Udeleženci se bodo na delavnicah lahko spoznavali z osnovami italijanščine, ruščine in švedščine, se urili v rolanju, boksu in vožnji s kolesom po pump track stezi, v Dravi iskali čisto pravo zlato, izdelovali letalske modele, zanimive izdelke iz recikliranih materialov, čisto prave in povsem delujoče zvočnike. Snemali bodo filme in animirane filme, slikali akvarele in ustvarjali na likovnih delavnicah v sodelovanju s festivalom Art Stays, vrtnarili, kuhali in izvajali eksperimente v otroškem laboratoriju, v Mestnem kinu Ptuj, katerega upravitelj je CID, pa se bodo lahko družili ob Disneyevih filmih. Vrača se tudi priljubljena poletna stalnica, poletne ulične delavnice z bratoma Malek in RUD Eleja.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.