17:32, sre, 1. Maj

Civilna iniciativa uspela: Dražba javnega parkirišča v Rušah je preklicana





Napovedana prodaja zemljišča pri pošti in lekarni v Rušah je v zadnjih tednih med Rušani sprožila negodovanja in resne pomisleke, kje bodo lahko po prodaji zasebnemu investitorju parkirali. S  peticijo so zbirali podpise proti prodaji oziroma dražbi, naštelo se jih je več kot 1500.  In očitno je to le prepričalo županjo Urško Repolusk, da le nekaj ur pred napovedano dražbo tudi prekliče.

Čeprav je še pred enim tednom, ko smo jo novinarji na novinarski konferenci seznanili s pomisleki občanov, odgovorila da o preklicu dražbe sploh ne razmišlja, saj je investitor, ki bo kupil parkirišče, ključnega pomena za razvoj občine. A očitno si je v tem času premislila. Morda pa je ugotovila, da bi ji prodaja škodila v času volilne kampanje za lokalne volitve, saj bi s tem izgubila svoje volivce, vsaj kakšnih 1500, ki jih je podpisalo peticijo, verjetno. Ubrala je taktično pot in le nekaj ur pred napovedano dražbo, to preklicala in se prikazala kot ljudska županja.

V sporočilu za medije, ki ga je županja Urška Repolusk objavila na spletni strani Občine Ruše, je sicer zapisala, da dražbo preklicuje, a hkrati je očitno želela odčitati lekcijo tistim, ki so nasprotovali, češ da preklic ni prava poteza in da bo imel negativne posledice, saj so po njenem s tem odvrnili pomembne investitorje. Zanimivo pa je, da kdo je ta investitor, ki je vplačal varščino za parkirišče na novinarski konferenci pretekli teden, ni želela razkriti.

Zdaj o investitorju odkrito in celo z načrti, pred tednom dni o tem ni želela spregovoriti niti besede

Zdaj pa očitno kar na občinski spletni strani razkriva, da je priložnost za investiranje v njihovo lokalno skupnost prepoznala med drugimi Pošta Slovenije, ki je na javni dražbi z namenom nakupa zemljišča in investiranja v poštno infrastrukturo tudi vplačala varščino. Zanimivo je, da je zapisala “med drugim”.  Ali gre  torej še za kakšnega investitorja, ki se ga poskuša skriti?

Urška Repolusk še najavlja, da bi Pošta Slovenije kot nacionalni operater pošiljk tako lahko razširila svojo dejavnost in uredila nove prostore za kakovostnejše poštne storitve. Nameravalo pa se je ustrezno urediti tudi javno dostopna parkirišča. Morda če bi ta pojasnila slišali Rušani prej, bi se zgodba razvila drugače. A kaj ko županja, točno pred enim tednom ni želela povedati novinarjem popolnoma nič, kaj se načrtuje, kdo je investitor in ostale pomembne informacije za občane in javnost.

Civilna iniciativa zadovoljna s preklicem javne dražbe

Pridobili smo tudi prvi, krajši odziv civilne iniciative na preklic javne dražbe: “Zelo smo veseli, da se je spoštovana županja Urška Repolusk odločila preklicati današnjo dražbo. Ob tej priliki bi se zahvalili vsem, ki so podprli naše razmišljanje in prispevali svoj podpis pod Peticijo za naše malo parkirišče ob lekarni in pošti. Enako bi se zahvalili naši mini ekipi, ki je omogočila zbiranje podpisov. Javna dražba brez vednosti svetnikov, ki so najvišji organ odločanja v naši občini in brez vednosti javnosti, po našem mnenju ni najbolj primeren način privabljanja strateških investitorjev!”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.