02:45, pon, 29. Apr

Član gorske reševalne službe hudo poškodovan, diagnosticirali so mu večkratni zlom medenice





Gorska reševalna služba Kranj je pred dnevi objavila zapis, s katerim je delila izkušnjo skupine reševalcev, ki so smučali in plezali na Norveškem.

“Tokrat se vam javljamo “z druge strani” in sicer bi radi z vami delili izkušnjo skupine naših reševalcev, ki so te dni smučali in plezali na Norveškem. Prejšnji teden se je naš član zaradi podora huje poškodoval med plezanjem slapu. S police v steni ga je povitlal helikopter norveške gorske reševalne službe in ga odpeljal v najbližjo bolnišnico v Tromsu. Tam so mu med drugim diagnosticirali večkratni zlom medenice, zaradi česar je bil še naslednji dan urgentno prepeljan na jug države v večjo bolnišnico v Trondheim, kjer je bil deležen zahtevnejše operacije, ki jo je dobro prestal. Dan za tem je bil ob postelji že prvič postavljen na noge in tako hitro pričel z okrevanjem,” so zapisali.

“Naši ostali člani so se medtem že vrnili v Slovenijo, sedaj pa čakamo, da se nam doma pridruži tudi poškodovani kolega – potem ko bo s strani bolnišnice dobil zeleno luč za varen transport v domovino. Zahvaljujemo se norveški GRS in bolnišnicama v Tromsu ter Trondheimu za vso pomoč in profesionalno postopanje,” zaključijo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.