06:25, pon, 29. Apr

Čudovito: “Po skoraj 9-ih letih smo dočakali prve Matjaževe samostojne korake”





Matjaž je 8-letni nasmejan in zvedav fantek, ki ima zelo redko bolezen – kongenitalni miastenični sindrom, bolezen, ki povzroča hitro mišično oslabelost.

“Matjaž ne govori, diha ob pomoči respiratorja in se hrani preko gastrostome. Zaradi oslabljenih mišic tudi nikoli doslej ni samostojno hodil. Kljub vsemu pa se Matjaž ves čas izjemno pogumno, z veliko borbenosti, vztrajnosti in na vso moč trudi, da bi s pomočjo vseh zahtevnih fizioterapij, ki jih obiskuje, napredoval. Res je neverjeten borec ta naš krasni fant Matjaž,” so zapisali na Društvu Vilijam Julijan.

MOJA ZGODBA: 7-letni Matjaž ne hodi samostojno, diha ob pomoči respiratorja ter se hrani preko gastrostrome

“Po skoraj 9-ih letih smo dočakali prve Matjaževe samostojne korake. To so trenutki, ko se zavemo, da delamo prav, trenutki, ko je vse slabo pozabljeno. Ne da se opisati sreče, ki jo občutiš. Zelo smo ponosni nanj, saj je to zanj zelo težko. Hvala vsem, ki so na kakorkoli način pomagali Matajžu na poti samostojnosti,” je zapisala Matjaževa ljubeča mamica Marisa.

Danes našemu junaku Matjažu vsi pošiljamo srčne čestitke in močne misli podpore, da bo v svojem razvoju samo še bolj napredoval, so zapisali v društvu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.