21:14, sob, 27. Apr

Dan odprtih vrat, predavanja in delavnice za ranljivejše populacije ob svetovnem dnevu ustnega zdravja





Organizacijska enota Zobozdravstveno varstvo Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor organizira 20. marca 2024, na svetovni dan ustnega zdravja, Dan odprtih vrat, predavanja in delavnice za ranljivejše populacije.

Na ta dan bodo izvajali naslednje aktivnosti:

Dan odprtih vrat v preventivnem zobozdravstvenem kabinetu ZD Maribor, na lokaciji Partizanska14a, 2000 Maribor, v času od 7. do 19. ure. V sklopu dneva odprtih vrat bo obiskovalcem predstavljena pravilna higiena zob in ustne votline, pouk o nekariogeni in kariogeni prehrani. Na voljo bo tudi informativni in reklamni material povezan z omenjeno tematiko. Dan odprtih vrat je namenjen otrokom in mladostnikom do 19. leta starosti, ter njihovim staršem in ali skrbnikom.

Delavnice za varovance Doma pod Gorco na lokaciji Pekrska cesta 56

V okviru delavnic bo predavanje za varovance in zaposlene na temo ustrezne higiene protetičnih nadomestkov in brezzobe ter delno ozobljene ustne votline. V nadaljevanju bodo izvedene delavnice v manjših skupinah s praktičnim prikazom podane teorije na predavanju. Na voljo bo tudi informativni in reklamni material povezan z omenjeno tematiko.

Delavnice so zaprtega tipa, namenjene izključno varovancem in zaposlenim.

Predavanje in delavnice za otroke vrtca in osnovne šole Center za sluh in govor Maribor na lokacijah enota Vinarska in enota Gosposvetska

Predavanje, namenjeno otrokom vrtca in osnovne šole, bo na temo ustrezne higiene ustne votline pri osebah s posebnimi potrebami prirejeno njihovemu razumevanju in potrebam. Po predavanju bodo delavnice v manjših skupinah s praktičnim prikazom podane teorije na predavanju na igriv in otrokom zanimiv način, prilagojen posamezni starostni populaciji. Na voljo bo tudi informativni in reklamni material povezan z omenjeno tematiko.

Delavnice so zaprtega tipa, namenjene izključno otrokom vrtca in osnovne šole
Center za sluh in govor Maribor in zaposlenim.

Delavnice za varovance ZUDV DORNAVA

V okviru delavnic bo predavanje za varovance in zaposlene na temo ustrezne ustne higiene, higiene protetičnih nadomestkov in brezzobe ter delno ozobljene ustne votline. V nadaljevanju pa delavnice v manjših skupinah s praktičnim prikazom podane teorije na predavanju. Na voljo bo tudi informativni in reklamni material povezan z omenjeno tematiko.
Delavnice so zaprtega tipa, namenjene izključno varovancem in zaposlenim.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.