18:29, tor, 7. Maj

Danes bo popoln Sončev mrk v znamenju ovna, z velikim vplivom na razpoloženje in odločitve ljudi





Danes, v ponedeljek, 8. 4. 2024, bo popoln sončev mrk, ki sicer v naših krajih ne bo viden, a imel bo prav tako vpliv na razpoloženja in obnašanje ljudi.

Če pogledamo sončev mrk z astrološkega vidika, se nam odpira fascinanten vpogled v njegovo energijo in pomen. Popoln sončev mrk v znamenju ovna obeta močan kozmični dogodek, ki bo vplival na naša življenja v naslednjih 18 mesecih. Začetek novega cikla, ki ga simbolizira mlaj, se združuje s silovitostjo in preobrazbo, ki jo prinaša sončev mrk. To povečuje energijo in nas spodbuja k sprejemanju novih izzivov ter k uvajanju sprememb v naša življenja.

Znamenje ovna, ki bo gostilo ta sončev mrk, je znano po svoji pionirski naravi in energiji začetkov. Ovni so rojeni voditelji, pogumni in strastni. So pionirji, ki se ne bojijo prevzeti pobude in odpreti nove poti. Ko sončev mrk potuje skozi to dinamično znamenje, se ta njihova naravna lastnost še poudari. Mrk v ovnu bo spodbudil željo po spremembah, pogum za ukrepanje in močno voljo za doseganje ciljev.

Za mnoge, ki se rodijo v znamenju ovna, je to obdobje navdihujoče in osvobajajoče. Vznemirjajo jih potreba po novih izkušnjah, pogum za prevzemanje tveganj in želja po uveljavljanju lastne identitete. Vendar pa lahko ta energija prinaša tudi izzive, saj se lahko počutijo bolj nemirni ali nestrpni, če se stvari ne odvijajo tako hitro, kot bi si želeli.

Za opazovanje sončevega mrka so potrebna zaščitna očala. VIr: Pixabay.com

Poleg tega je značilnost sončevega mrka, da prinaša razsvetlitev in jasnost v situacije, ki so bile prej zamolčane ali nejasne. To lahko vodi k razkritju novih informacij, ki bodo pomembno vplivale na naše odločitve in usmeritve v naslednjih mesecih. Zato je pomembno biti odprt za nove informacije in se zavedati priložnosti, ki se bodo ponudile.

Kot zaključek, popoln sončev mrk v znamenju ovna bo prinesel čas dinamičnih sprememb, priložnosti za osebno rast in možnost začetka novih projektov. Pomembno je, da se prepustimo toku dogodkov, ohranimo odprtost za spremembe ter sledimo svojim strastem in notranjemu vodstvu. To je priložnost za osvobajanje iz ustaljenih vzorcev ter za krepitev svoje osebne moči in avtentičnosti.

Danes je ob 19.22 mlaj, nekaj minut prej pa popoln Sončev mrk, a celoten potek sončevega mrka, ki ponekod sicer ne bo popoln, bo trajal dlje časa. Začel se bo na Tihem oceanu, nato bo dosegel Mehiko, kjer bo najdlje. Dosegel bo tudi Združene države Amerike in se pomikal do Kanade. Preko Nove Funlandije v Atlantskem oceanu pa počasi prešel do Evrope. V Evropi bo sončev mrk delno viden na Irskem, Portugalskem, Španiji, zahodu Velike Britanije, na Kanarskih otokih in Islandiji. V Sloveniji ne bo viden, občutili pa ga bodo mnogi.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.