17:36, sre, 24. Apr

Danes bo znano kdo bo nogometni državni prvak





 Nogometaši v Prvi ligi Telekom Slovenije bodo danes ob 16. uri odigrali zadnji, 36. krog. Ta bo tudi odločil prvaka za sezono 2017/18. Vsaj trenutno je v rahli prednosti v bitki za prvaka ljubljanska Olimpija, ki ima dve točki pred edinim tekmecem za naslov Mariborom. Za osvojitev šeste zvezdice ljubljanski ekipi zadostuje že točka v Domžalah.

nk maribor - olimpija (5)

 Olimpija bi namreč končala kot prvak tudi ob enakem številu točk z Mariborom, saj ima boljši izkupiček na medsebojnih dvobojih v tej sezoni. Toda gostovanje v Domžalah bo vse prej kot lahek zalogaj za Igorja Bišćana in njegove igralce, ne nazadnje dokazujejo to tudi izidi prvih treh medsebojnih obračunov, v katerih sta Olimpija in Domžale po enkrat zmagala, enkrat pa sta se razšla z neodločnim izidom.

Na drugi strani bodo Mariborčani v zadnji tekmi sezone gostili Novogoričane. Štajerci so vse tri medsebojne tekme v sezoni dobili, bo pa imel trener Darko Milanič nekaj težav s sestavo ekipe, saj bosta manjkala zaradi rumenih kartonov kaznovana Mitja Viler in predvsem zelo “vroči” napadalec ter novopečeni reprezentant Luka Zahović, ki je z 18 zadetki (vse je dosegel spomladi) prvi strelec lige.

Zadnji krog bo odločil tudi to, kdo bo zasedel četrto mesto, ki lahko pomeni tudi nastop v evropskih tekmovanjih, zaenkrat je najbližje temu velenjski Rudar, ki ima tri točke prednosti pred Gorico in Celjem ter v zadnjem krogu gosti Triglav.

Prav Triglav pa se bo boril za izognitev zadnjemu mestu, ki vodi v drugo ligo. Zaenkrat imajo Gorenjci dve točki naskoka pred Ankaranom Hrvatini, ki jih na zadnji dan sezone čaka obračun z Aluminijem.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.