15:44, tor, 16. Apr

Danes dve vodstvi po razstavi 100+ Vrhunci iz Zbirke Umetnostne galerije Maribor





Danes, v soboto, 29. avgusta 2020, ob 11. uri ima  Umetnostna galerija Maribor vodstvo po razstavi 100+ Vrhunci iz Zbirke UGM. Temu bo ob 13. uri sledilo še drugo vodstvo.

Umetnostna galerija Maribor. Vir: Maribor-Pohorje.si

Z obiskom razstave bodo obiskovalci  doživeli atraktivni preplet ikoničnih del avtoric in avtorjev iz Zbirke UGM, ki sega od Ivane Kobilce do dvojca son:DA. Z otvoritvenimi vodstvi bodo zaradi smernic Nacionalnega inštituta za javno zdravje nadomestili večjo otvoritev, so sporočili iz UGM.

Število udeležencev na posameznem vodstvu je omejeno na 30 oseb. Udeležba je brezplačna. Obvezna je predhodna prijava na elektronski naslov: blagajna@ugm.si (pripišite želeni termin udeležbe).

Zbirka Umetnostne galerije Maribor, osrednje ustanove za umetnost 20. in 21. stoletja v regiji, pripada mestu in ljudem, ki živijo v njem. V letu, ko v Mariboru praznujemo 100 let organizirane likovne dejavnosti, vse Mariborčanke in Mariborčane iz UGM pozivajo, da z obiskom razstave potrdite pomen Zbirke UGM. Pripadnost zbirki lahko vsak obiskovalec izkaže tako, da svojo prisotnost zabeleži z obarvanjem enega izmed 10.000 obrisov na velikem plakatu v preddverju galerije.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.