07:41, pet, 29. Mar

Danes na Dnevih knjige v Mariboru





Danes bo humanitarno združenje žensk Inner Well klub Maribor v okviru akcije Podarimo knjigo in besedo izvedlo akcijo kar na treh lokacijah, ob 9.30 uri v VDC Polž – enota Rapočeva, ob 17. uri pa v Stanovanjski skupini Zveze Sonček Pragersko ter na Mariborskem društvu za cerebralno paralizo Sonček.

Zajeta slika

Ves dan, med 10. in 19. uro bo potekal knjižni sejem ter program na odru, ki ga moderira Petra Bauman, za glasbo pa bo poskrbel AllenDJ.

Zgodbico o Mavrični maškaradi bo otrokom na Grajskem trgu ob 10. uri pripovedovala Alenka Spacal. Uro kasneje bo na odru sledila predstava O polžu, ki je kupoval novo hiško v izvedbi učencev OŠ Toneta Čufarja Maribor.

Kot vsak dan bo tudi danes dopoldan (10. – 12. ure) ter popoldan (15. – 18. ure) možno obiskati Čitalnico na jasi v atriju Vetrinjskega dvora.

V knjižnici Kamnica bo ob 11. uri organiziran zaključek nagradnega likovno-literarnega natečaja V čarobni svet po sledeh Jurke Burke, s podelitvijo nagrad in odprtjem razstave, ki jo organizira Založba Pivec, OŠ Toneta Čufarja Maribor ter Mariborska knjižnica.
V amfiteatru Druge gimnazije Maribor vabimo danes ob 11.15 na pogovor s pesnikom, pisateljem, prevajalcem, urednikom in založnikom Branetom Mozetičem z naslovom Od zaklinjanj do banalij, ki ga bo vodila Simona Kopinšek.

Med 11. in 18. uro bo na različnih lokacijah po Mariboru potekala ulična literarna akcija Želiš, da ti berem, kjer bo možno najeti bralca, ki nam bo pregnal dolgčas …. recimo med sprehodom po mestu…

Ob 13. uri bo potekala že tradicionalna prireditev za mlade Srednješolski literarno-glasbeni maraton. Predstavili se bosta Gimnazija Antona Martina Slomška in Druga gimnazija Maribor.

V literarni hiši Maribor bo ob 18. uri potekal pogovor z naslovom Več kot poezija z gostjo Jadranko Klabučar Gross (Dunaj), ki ga bosta vodila Marjan Pungartnik in Milka Kneževič.

Uro kasneje bo v Svečani dvorani Rotovž sledila Literarna postaja z Goranom Vojnovičem – osrednjim literarnim gostom 17. Slovenskih dni knjige v Mariboru. Pogovor bo vodila Darja Tancer – Kajnih.

Zvečer, ob 21. uri pa bodo na skupinskem literarnem večeru Mariborske mlade rime št. 5 v Supernovi – hiški v Pekarni, kjer se bodo s svojimi pesmimi predstavili mladi pesniki.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.