02:24, sob, 27. Apr

Danes popoldne bo v Botaničnem vrtu v Pivoli tretja Zvončkijada





Hortikulturno društvo Maribor v sodelovanju z Botaničnim vrtom Univerze v Mariboru vabi vse zainteresirane na tretjo Zvončkijado 2023, ki bo danes, 16. 3.2023 ob 16. uri v Botaničnem vrtu Univerze v Mariboru v Pivoli.

Vse galantofile in tiste, ki to še niso, pa bi to radi postali, vabijo organizatorji na voden ogled in predavanje o malem zvončku (Galanthus nivalis) in velikem zvončku (Leucojum vernum L.) v Botanični vrt Univerze v Mariboru v Pivolo.

Kot galantofile opredeljujemo tiste ljubitelje pomladnih rož, ki so nas v letošnjem letu presenetile nekoliko prej, kot smo to sicer vajeni. Zbirališče za zainteresirane ljubitelje narave je pred glavnim vhodom v Botanični vrt v Pivoli. V čudoviti svet samoniklih zvončkov bodo udeležence popeljali: Borut Ambrožič, varuh gorske narave, in Karin Bejo, podpredsednica Hortikulturnega društva Maribor.

NAj spomnimo, zvončki spadajo med rastlinske vrste, ki jih je dovoljeno nabirati le za osebne namene in so zavarovani z Uredbo o zavarovanih prosto živečih rastlinskih vrstah. Globe za kršitelje pa so zapisane v Zakonu o ohranjanju narave in znašajo za kršitelja posameznika, od 100 do 300 evrov, za pravno osebo pa med 2000 in 10.000 evrov.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.