11:44, čet, 2. Maj

Danes poulične četvorke





Na svoj zadnji šolski dan bodo maturantje po več slovenskih krajih opoldne zaplesali poulično četvorko. Maturantski paradi v organizaciji plesne šole Urška in Maturantski četvorki, ki jo pripravlja Plesna zveza Slovenije, se bodo pridružili tudi plesalci v nekaterih drugih državah. Skupno naj bi na ulicah zaplesalo med 50.000 in 55.000 mladih.

getfoto2

Osrednji dogodek Maturantske četvorke, ki jo organizirajo v okviru projekta European Quadrille Dance Festival, bo v Mariboru, kjer pričakujejo več kot 3000 plesalcev. Mlade bo tam nagovorila tudi predsednica vlade, ki opravlja tekoče posle, Alenka Bratušek. Na Maturantski četvorki bodo sicer v Sloveniji plesali še v 17 krajih, med drugim tudi v Kranju, Novem mestu in Murski Soboti.

Plesna šola Urška petkovo Maturantsko parado, ki bo prav tako potekala v več slovenskih krajih, pripravlja že štirinajstič. Osrednja prireditev bo v Ljubljani, kjer bosta mlade tik pred začetkom plesa nagovorila predsednik republike Borut Pahor in ljubljanski župan Zoran Janković.

Organizatorji parade so pričakovali, da bodo letos v sinhronem plesu združili več deset tisoč plesalcev iz več kot 70 mest v desetih državah. Toda zaradi političnega položaja v Ukrajini in katastrofalnih poplav na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Srbiji novega Guinnessovega rekorda ne pričakujejo.

Ministrstvo za zdravje v sodelovanju z nekaterimi nevladnimi organizacijami mlade tudi letos spodbuja k plesu in zabavi brez alkohola.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.