20:12, sre, 12. Jun

Še mogoče zahtevati glasovanje po pošti

Volivke in volivci, ki bodo na dan evropskih volitev 25. maja v bolnišnici, zdravilišču, domu za ostarele ali v zaporu, bodo lahko svoj glas oddali po pošti. Zahtevo za takšno glasovanje lahko vložijo še danes.

getfoto2 (6)

Po pošti lahko glasujejo oskrbovanci domov za starejše, ki nimajo stalnega prebivališča v domu, volivci, ki so na zdravljenju v bolnišnicah ali v zdraviliščih, ter volivci, ki so na dan glasovanja v zaporu ali priporu.

Zahtevek za glasovanje po pošti morajo vložiti pri okrajni volilni komisiji ali volilni komisiji volilne enote, na območju katere imajo stalno prebivališče. Obrazec zahtevka lahko dobijo v zavodu, kjer se nahajajo, ali pa na spletni strani Državne volilne komisije.

Ti volivci bodo po pošti prejeli volilno gradivo, ki ga morajo oddati na pošto najpozneje dan pred volitvami, torej do 24. maja. Volivci, ki bodo zahtevali takšen način glasovanja, v nedeljo, 25. maja, ne bodo mogli glasovati na volišču. Tako denimo volivec, ki je zahteval glasovanje po pošti, pa je bil odpuščen iz bolnišnice in gradiva ni prejel, vseeno ne bi mogel glasovati na volišču.

V sredo, 21. maja, pa se izteče rok, do katerega lahko volivci zahtevajo še druge posebne oblike glasovanja: na domu, zunaj kraja stalnega prebivališča ali na volišču, dostopnem invalidom.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.