22:17, čet, 25. Apr

DANES V ODDAJI NA GLAS: Kako pomagati in svetovati mlajšim najstnikom pri skrbi za intimno nego in prvih izzivih spolnosti





V nocojšnji oddaji Na glas, ki bo na BK TV ob 20. uri, bomo govorili o tem, s kakimi izzivi in težavami se spopadajo otroci, ki postajajo najstniki, in kako jim pri tem svetovati in pomagati.

Vstopajo v puberteto, hormoni jim podivjajo, vse bolj se znojijo, deklice dobijo menstruacijo, tako njim kot dečkom pa se spreminjajo telesa. Dečki mutirajo, hkrati pa se soočajo s spremembami, soočajo se z mokrimi sanjami in še mnogo drugih stvari jih tare. V kasnejših letih pa že razmišljajo tudi o spolnosti, saj se že v višjih razredih osnovne šole pojavljajo prve zaljubljenosti.

Staršem najstnikov v pomoč

Starši velikokrat ne vedo, kdaj in kako otrokom povedati dejstva o menstruaciji, mokrih sanjah, spreminjanju teles,  hormonih, ki delujejo tudi na povečanje znoja, strokovnjaki pa opažajo tudi, da bi morali govoriti tudi o osebni higieni, uporabi primernih higienskih pripomočkov, primernih oblačilih, boleznih, ki se pojavljajo v najstništvu in še mnogo čem.

Za boljši vstop v življenje odraslih

Kako mladim najstnikom pomagati, kaj jim svetovati pri odraščanju, predvsem na področju osebne higiene, skrbi za intimno zdravje in vstopu v svet odraslih tudi s spolnostjo, ki mora biti varna, odgovorna in zaščitena, smo govorili s tistimi, ki najstnikom pomagajo, jih učijo in izobražujejo.

Gostje v oddaji so: Martina Rajšp, ravnateljica OŠ Tabor 1 iz Maribora, Mateja Veltrusky, ravnateljica OŠ Malečnik, in Mateja Toš iz Tosame, kjer vodijo projekt predavanj in delavnic za osnovnošolce od šestega do devetega razreda.

Oddaja bo na sporedu BK TV danes, v četrtek, 27. 4. 2023, ob 20. uri, napovednik pa si lahko ogledate tukaj:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.