10:54, pon, 29. Apr

Danes zadnji dan za glasovanje po pošti





Volivke in volivci, ki bi na lokalnih volitvah želeli glasovati po pošti, ker bodo na dan volitev na zdravljenju v bolnišnicah ali zdraviliščih, domovih za starejše ali zavodih za izvrševanje kazenskih sankcij, morajo o tem obvestiti pristojne občinske volilne komisije. To pa lahko storijo le še danes.

Po zakonu morajo namreč obvestilo o nameri, da bodo glasovali po pošti, pri občinski volilni komisiji vložiti najpozneje deset dni pred dnevom glasovanja na volitvah, ki bodo v 212 slovenskih občinah 5. oktobra. Obvestilo lahko volivec vloži po navadni ali elektronski pošti ter po faksu.

Možnost glasovanja po pošti iz Slovenije lahko izkoristijo oskrbovanci domov za starejše, ki nimajo stalnega prebivališča v domu, volivci, ki so na zdravljenju v bolnišnicah ali zdraviliščih, in tisti, ki so na dan glasovanja v zavodu za izvrševanje kazenskih sankcij.

Volivke in volivci bodo 5. oktobra volili tako župane kot občinske oz. mestne svetnike. V občinah, ki imajo ustanovljene ožje dele, bodo tudi volitve v svete krajevnih, vaških in četrtnih skupnosti. V devetih občinah bodo volivci izvolili še predstavnike narodnih skupnosti v občinski svet, v 19 občinah pa predstavnika romske skupnosti.

lokalne volitve_1

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.