22:46, pon, 17. Jun

Dedek Mraz odšel nazaj na Pohorje

Potem ko je obiskal otroke v različnih krajih, se dedek Mraz za letos počasi poslavlja. V Mariboru so se tradicionalno poslovili od njega na prireditvi v središču mesta. Tradicijo že vrsto let vzdržuje Zveza prijateljev mladine (ZPM) Maribor.

SLOVO DEDKA MRAZA (3)

Dedek Mraz, ki se je pred tremi tedni spustil s Pohorja, se je včeraj še zadnjič popeljal po mariborskih ulicah v spremstvu pravljičnih bitij in obiskal Vilinsko mesto v Vetrinjskem dvoru. Dokončno se je od mariborskih otrok poslovil z odra na Trgu Leona Štuklja.

SLOVO DEDKA MRAZA (4)

Dedka Mraza v Sloveniji poznamo kot tretjega in zadnjega zimskega obdarovalca otrok. Letos praznuje 70 let. Prvič se je namreč pojavil na t. i. praznovanjih novoletne jelke v večjih mestih po Sloveniji decembra leta 1948.

slovo dedka mraza

Utrinki s posameznih obiskov, ne le v Mariboru, ampak tudi v drugih slovenskih krajih, so predstavljeni na razstavi Siva kučma, bela brada, ki so jo na začetku decembra odprli v Muzeju narodne osvoboditve Maribor.

S slovesom dedka Mraza se počasi zaključuje tudi praznično dogajanje v Mariboru. V nedeljo se bo zaključil program v Vilinskem mestu, ki ga je s partnerji pripravil Narodni dom Maribor. Z ognjeno predstavo Ane Mrzle Mariborske se bo dogajanje preselilo na ulice in tge ter doživelo vrhunec v ponedeljek z velikim silvestrovanjem na Trgu Leona Štuklja.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.