00:49, ned, 19. Maj

Delavci zimskih služb neprestano na terenu





Zaradi prvega snega so mobilizirane tako rekoč vse zimske službe. Od sobote do včeraj so zaposleni v zimski službi Snage delali neprestano.

V soboto zvečer so pričeli s posipavanjem pločnikov na levem bregu Drave, kjer so zadolženi za izvajanje zimskih opravil. Zaradi nočnega sneženja so mobilizirali vse plužne enote in vse zaposlene, usposobljene za opravljanje zimske službe. V akciji, ki je trajala od sobote, od 21. ure, do včeraj zvečer, je sodelovalo 30 ljudi, ki so delali v treh izmenah. Na terenu je bilo 13 plužnih enot (11 traktorjev s plugom in posipalcem, 1 poltovorno in 1 tovorno vozilo), navlečni prekucnik, s katerim odvažajo sneg, splužen na kupe.

zimska sluzba ponoci

 

V dobrih 60 urah so strojno očistili 520 kilometrov pločnikov in jih posipali proti zdrsom. Prav tako strojno so očistili vse poti na trgih in parkih, za katere so predstavniki Snage zadolženi za vzdrževanje. Sneg je bilo treba odstranjevati tudi ročno, in sicer iz stopnišč in avtobusnih postajališč. Tako so očistili 41 stopnišč in 18 avtobusnih postaj, vmes pa opravljali tudi komercialna pluženja za stranke, ki so to naročile (skupaj so izvedli 20 komercialnih čiščenj). V vseh akcijah so porabili približno 23 ton soli.

Zimska_sluzba (3)

 

Zaradi napovedanih izjemno nizkih temperatur in občasnega sneženja na našem koncu države, so delavci zimske službe še zmeraj na terenu. S posipavanjem pločnikov in ročnim odstranjujem snega bodo nadaljevali tudi v prihodnjih dneh.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.